Venäjän urheiluministeriö on päättänyt pysyä kannassaan siinä, ettei KHL:ssä jatkossa sallita valkovenäläisiä tai kazakstanilaisia ulkomaalaiskiintiön ulkopuolelle.

Tuore jyrähdys tarkoittaa sitä, että he kuuluvat viiden ulkomaalaispelaajan kiintiöön, mikä tulee tuottamaan suuria ongelmia useammalle joukkueelle.

Viimeisten vuosien aikana heidät on jätetty pois kiintiön ulkopuolelta ja seurat ovat saaneet peluuttaa heitä viiden ulkomaalaispelaajan rinnalla.

Käytännön muuttamisesta tuli melkoinen farssi, sillä siitä ilmoitettiin seuroille vain vähän ennen runkosarjan alkua, kun kaikilla seuroilla joukkueet olivat käytännössä täysin valmiita tulevaa kautta varten. KHL lähettikin urheiluministeriölle kirjeen siitä, että se saisi poikkeusluvan käytäntöön.

Muun muassa torstaina Jokereita vastaan pelaavalla Torpedolla on riveissään nyt kuusi ulkomaalaispelaajaa, kun sekä Andrei Kostitsyn että Sergei Kostitsyn lasketaan ulkomaalaisiksi.

Tarkka määritys ulkomaalaiskiintiölle on Venäjän urheiluministeriön mukaan se, että seurat saavat peluuttaa viittä sellaista pelaajaa, jotka eivät ole edustuskelpoisia Venäjän maajoukkueeseen.

Valkovenäläispelaajia on myös potkittu pois seurojen riveistä viime päivien aikana juurikin tulevan määräyksen takia.