HPK-pakki Joni Tuulola kertoo, että nuoren miehen kesään on kuulunut ”melkein pelkkää treenamista ja kuntouttamista”.

Ja sitten yksi semmoinen NHL-varaus. Eikä mihin tahansa rupujengiin, vaan tuoreeseen Stanley Cup -voittajaan Chicago Blackhawksiin.

– Olihan se totta kai hienoa, että pääsee mestarijoukkueeseen kokeilemaan. Mieltä lämmittää, että jotain on ilmeisesti joskus tehnyt oikein ja saanut huomiota toisella puolella vettäkin, Tuulola hymyili torstaina SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Varsinaisena yllätyksenä Chicagon 6. kierroksen huuto ei tullut.

– Ajattelin, että jos varaus tulee, niin sieltä sitten varmaan. Sieltä on oltu paljon kauden aika yhteydessä, ja olin ennen draftia Chicagon Combinessa [testi- ja haastattelutilaisuus].

Perjantaiyönä 19-vuotias hämeenlinnalainen matkaakin jo Chicagoon nuorten lupausten testileirille – mutta ikävä kyllä vain kuivaharjoitteluun ja tutustumaan seuraan. Kahdesti viime leikattu polvikierukka ei vielä salli luistelua.

– Tietysti olisin halunnut jäälläkin näyttää mitä osaan. Mutta lääkärin kanssa olen nyt parin viikon välein yhteydessä. Saan jo juosta ja tehdä muuten vapaasti, mutta jäällä ei vielä saa käydä, Tuulola kertoo.

19-vuotiaan Tuulolan tavoitteena on olla valmis NHL:ään, kun nykyinen sopimus HPK:n kanssa kahden vuoden päästä umpeutuu.

Entä miltä vaikuttaa HPK:n joukkue tulevalle kaudelle?

– Nuori ja nälkäinen porukka on tällä hetkellä, mutta kyllä siihen varmasti tulee täydennystä vielä.

Pekka Mäntylä, Helsinki