Leijonien MM-joukkueen 17-vuotiaan hyökkääjän Konsta Heleniuksen osakkeet tulevan kesän NHL:n varaustilaisuutta ajatellen ovat huimassa nousussa.

DailyFaceoff-sivusto julkaisi keskiviikkona NHL:n varausarvonnan jälkeen huikaisevan suomalaisarvion. Sivuston mukaan Heleniuksen nimi huudetaan Columbus Blue Jacketsin toimesta jo 4. vuorolla ja että suomalainen saatetaan nähdä jo ensi kaudella NHL:ssä.

– On täysin realistista, että Helenius pääsee pelaamaan NHL:ssä jo ensi kaudella. Adam Fantilli ja Helenius -sentteriduo tekisi Blue Jacketsista äärimmäisen hauskan seurattavan. Heleniuksesta saa luotettavan kahden suunnan sentterin, jota voisi hyödyntää peluutuksessa miellyttävien vastaparien luomiseen, DailyFaceoff-sivuston asiantuntija Steven Ellis kertoo.

Ellis arvio on poikkeuksellinen, sillä Heleniuksen nimi on pyörinyt tällä kaudella useimmissa varausarvioissa vasta sijoilla 7-13.

TSN:n Craig Button arvioi tässä kuussa, että Helenius varataan numerolla yhdeksän. Samaa vuoroa ennakoi myös The Athletic. Sportsnetin huhtikuisessa listauksessa Helenius oli asetettu vasta sijalle 13.

San Jose ei yllätä ykköspikillä, Chicago löytää Bedardille tutkaparin

DailyFaceoff uskoo, että ykkösvarauksen keskiviikon arvonnassa voittanut San Jose Sharks varaa odotetusti megalupaus Macklin Celebrinin, joka putosi aivan viime hetkellä ulos Kanadan MM-joukkueesta.

Kakkosvarauksen arvonnassa voittanut Chicago Blackhawks puolestaan valitsee venäläislaituri Ivan Demidovin, josta odotetaan dynaamista tutkaparia Connor Bedardille.

Kolmantena varaavan Anaheim Ducksin uskotaan päätyvän hieman jopa yllättäen puolustajaan, Artjom Levshunoviin. Jykevällä valkovenäläisellä on takana nousujohteinen kausi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa.

Heleniuksen lisäksi suomalaisista 24 pelaajan listalle nousi Pikkuleijonien kapteeni Aron Kiviharju, jonka uskotaan menevän 23. numerolla Toronto Maple Leafsiin.

LUE