PRAHA. Kanadan supertähti ja kapteeni John Tavares pelasi ensimmäisen pelinsä kevään MM-kisoissa, kun vaahteranlehtipaidat kaatoivat Tanskan maalein 5-1.

Tavares on aiemmin urallaan pelannut kolmet MM-kisat, mutta niistä on aikaa. Viimeksi Tavares viiletti MM-jäillä keväällä 2012. Tanska-pelissä Tavares (0+1) sai heti pistetilinsä auki, ja pelin jälkeen 33-vuotiaalta keskushyökkääjältä kysyttiin, miltä tuntui.

– Tietysti oman maajoukkueen edustaminen on aina erityistä. Heti kun saavuin tänne, aistin hyvän fiiliksen kisakaupungissa. Puna-valkopaidan vetäminen päälle ja Kanadan edustaminen tuntuu aina hyvältä. Meillä on hyvä ryhmä ja mahdollisuus voittaa mestaruus, Tavares sanoi.

– Meillä on paljon parannettavaa. Saimme kohtuullisen hyvän alun. Kunnia Tanskalle, mutta me vastasimme hyvin huutoon.

Tavares myönsi, että NHL-peleistä MM-kisoihin siirtyminen ei ole ihan helppoa. Muuttujia on monta, muun muassa eri kokoinen kaukalo ja matkustus Kanadasta Eurooppaan.

– On siinä eroa. Siitä on jonkin aikaa, kun olen viimeksi pelannut isossa kaukalossa. Siihen päälle matkustaminen tänne, tulin perjantaina enkä ole ehtinyt harjoitella joukkueen kanssa. Mutta olen varma, että saan mukautettua peliäni, Tavares sanoi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS