NHL:ssä on syttynyt pieni sanasota Carolina Hurricanesin omistajan Peter Karmanos Jr.:n ja seuran entisen GM:n Jim Rutherfordin välille.

Kaikki sai alkunsa, kun Rutherfordilta kysyttiin paikallista aikaa tiistaina venäläislaiturista Aleksandr Seministä, joka lyötiin Hurricanesin toimesta siirtolistalle.

Rutherford oli tekemässä Seminille hyvin rahakasta viiden vuoden sopimusta Hurricanesista ennen kuin sai sieltä kenkää, minkä jälkeen hän jatkoi Penguinsiin.

– Hän olisi mennyt pelamaan Venäjälle, mikäli emme olisi tarjonneet sitä (viittä vuotta) hänelle, Rutherford sanoi.

Tämän Karmanos kiisti jyrkästi.

– En usko tuohon. En ole koskaan kuullut tuollaista, Karmanos täräytti.

Hurricanesin omistaja jatkoi myös kovien väitteiden linjalla Seminiin liittyen.

– On pelaajia, joille voit maksaa miljoona ja miljoonia dollareita, eikä se vaikuta heidän suorittamiseensa millään tavalla. On taa sitten sellaisia, joille maksat miljoonia ja se ottaa heiltä kaiken ”suoritusvastuun” pois. Pitää olla erittäin varovainen ja ymmärtää sen ihmisen luonnetta, jonka kanssa olet tekemässä sopimusta. Me epäonnistuimme siinä, Karmanos jr. sanoi News Observerin mukaan jatkoi:

– Emme ostaneet häntä sen takia, että säästäisimme palkkakatossa tilaa tai minkään sellaisen syyn takia. Ostimme hänet ulos, koska hän oli häiriötekijä. Hän ei olisi suorittanut niin kuin olisimme halunneet sellaisessa joukkueessa, jonka haluamme voittaa jotain.

Rutherford ja Semin tekivät viiden vuoden mittaisen sopimuksen maaliskuussa 2013, jonka yhteisarvo on 35 miljoonaa dollaria.

– Otan totta kai kaikesta lopullisen vastuun, Karmanos sanoi.

Sitten alkoi piikkien heiton aika. Tai jatkui.

– Pittsburghilla ei ole enää ykköskierroksen vuoroja. He treidasivat jo aiemmin sellaisen, he treidasivat sen tänä vuonna ja he treidasivat sellaisen ensi vuodenkin suhteen. Mutta nyt heillä on (Phil) Kessel, joka voi tehdä yhtä monta maalia mitä Semin teki, Karmanos viittasi Seminin viime kauden maalien lukumäärään, joka oli vain kuusi.

Kessel kaupattiin keskiviikkona Toronto Maple Leafsista Penguinsiin isossa kaupassa, jossa liikkui muun muassa suomalaislupaus Kasperi Kapanen (lue lisää).

Kaikella Karmanos viittasi siihen miten Rutherford yrittää myydä joukkuetta. Penguinsin on raportoitu olevan tällä hetkellä kaupan ainakin osittain uutta tai uusia omistajia varten.

Rutherfordiin kohdistuneet syytökset eivät tähän loppuneet. Ne jatkuivat samalla kun Karmanos kehuskeli nykyistä GM:ää Ron Francisia.

– Ron on paljon vastuullisempi ja hän kysyy paljon kysymyksiä, mihin annan oman kantani. Hän pitää paljon paremmin huomion taloudellisessa puolessa. Jim tykkäsi puhua siitä miten olemme ”budjettijoukkue”, en ole varma mitä se meinaa. Jokaisella joukkueella on budjetti. Se meinasi sitä, että meillä oli budjetti siihen asti kunnes Jim halusi pelaajan ja sanoin, että ”ok, meillä on erilainen budjetti”. Ron on toisenlainen tapaus noiden sopimusten suhteen. Hän ei välitä siitä, että kritisoidaanko hän siitä onko joukkue sellainen mitä ihmiset haluaisivat sen olevan. Joten hän ei painikoi sen suhteen mitä tulee pelaajien kiinnittämiseen liittyen tai ei ole huolestunut asian suhteen yhtään, Karmanos sanoi antaen samalla kovia syytöksiä Rutherfordin suuntaan.

Penguinsin puolelta ilmoitettiin ettei Rutherford aio kommentoida asiaa millään tavalla. Sama koskee koko Penguinsia.