Kuten esille tuli, Tampa Bay Lightning eteni Stanley Cup -finaaleihin ensimmäisenä joukkueena tämän kevään ja alkukesän NHL:n pudotuspeleissä.

Lightning voitti ratkaisevan seiskapelin New York Rangersia vastaan lukemin 2-0, kun osumista vastasivat Alex Killorn ja Ondrej Palat.

Stanley Cup -finaaleihin pääsyn taakse muodostui lopulta melkoinen putki niin Lightningille joukkueena kuin maalilla torjuneen Ben Bishopin osalta.

Bishop piti maalinsa puhtaana New Yorkissa Madison Square Gardenissa yhteensä 145 minuutin ja 43 sekunnin ajan.

Samalla Bishop myös teki historiaa, sillä hänestä tuli ensimmäinen maalivahti NHL:ssä, joka on torjunut nollapelin uran kahdessa ensimmäisessä seiskapelissä.

Ensimmäinen nollapeleistä Bishopille tuli idän konferenssin ensimmäisellä kierroksella Detroit Red Wingsiä vastaan.

Finaaleihin pääsyn suhteen nimenomaan pelit New Yorkissa nousivat isoon rooliin Lightningilla ja siellä se päästi viimeksi maalin selkänsä taakse finaaleiden toisessa pelissä ja sen toisessa erässä ajassa 14.17.

Lightning voitti neljästä New Yorkissa pelatusta pelistä lopulta kolme. Ainut tappio tuli sarjan avauspelistä, missä Rangers oli parempi lukemin 2-1.

Samalla kun Lightningin jatkoon pääsy selvisi, ratkesi myös se, että Stanley Cup -pokaali tulee varmuudella Suomeen, sillä sen voi voittaa enää joukkue, jossa on suomalaisedustusta. Rangers oli ainut, jolla sitä ei ollut rivistössä.

Toinen finalisti selviää Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun vastakkain ovat Anaheimissa Sami Vatasen edustama Ducks ja Teuvo Teräväisen, Kimmo Timosen ja Antti Raannan edustama Chicago Blackhawks.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen