Jämerä puolustaja Joonas Järvinen palaa Liigaan kolmen ulkomaanvuoden jälkeen. Järvinen teki vuoden sopimuksen Helsingin IFK:n kanssa. Alla on kaksi kautta AHL:ssä (Milwaukee) ja yksi KHL:ssä (Sotshi), jotka veivät 190-senttistä pelaajaa miehen omien sanojensa mukaan eteenpäin.

– Aika paljon kokemusta on tullut. Olen oppinut kaksi uutta pelityyliä ja yritän yhdistellä niistä nyt sopivan paketin tänne Liigaan sopivaksi, Järvinen sanoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– En usko, että olen pelaajana juurikaan muuttunut. Minut on hankittu nytkin samanlaisena pakkina kuin olen aina ollut. Pelaan edelleen pitkälti vahvuuksillani. Kehitysaskelia on tietenkin tullut siinä samalla otettua.

Järvisellä oli kaksi isoa syytä, miksi hän suuntasi juuri Helsinkiin, vaikka ottajia olisi ollut varmasti muuallakin.

– Täällä on hyvä joukkue ja kovat tavoitteet. Täällä on tuttuja pelaajia. [Arttu] Luttisen kanssa pelasimme Pelicansissa ja [Juuso] Puustisen kanssa pelasimme Milwaukeessa, joten mukava on tulla mukaan.

100-kiloisen puolustajan terveystilanne on hyvä, ja mies odottaakin jo pääsevänsä laittamaan kroppaansa likoon.

– Pistin kauden jälkeen vähän vanhoja vammoja kuntoon ja pääsen aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä.

– Pelaan puolustuksen kautta ja yritän pelata mahdollisimman fyysisesti, taklata ja blokata kuteja.

KHL:ssä peli ei aina ollut niin fyysistä.

– Siellä taitotaso on paljon korkeammalla, mutta täällä peli on fyysisempää. Välillä peli KHL:ssä menee neppailuksi, joka ei aina kaikkien mielestä ole sitä viihdyttävintä. Liiga on siinä mielessä paljon mielenkiintoisempi.

Jesse Happonen, Helsinki
Twitter: @JesseHappone