TAMPERE. Kärpät onnistui nappaamaan itselleen katkaisunpaikan finaalisarjan viidenteen otteluun kotihalliinsa Raksilaan, kun se kaatoi maanantaina sarjan neljännessä ottelussa Tapparan Julius Junttilan jatkoerämaalilla.

Kuten sarjassa on ollut tapana, myös tämä peli päättyi lukemiin 3-2.

Ensimmäisessä jatkoerässä Kärpät hallitsi vahvasti kenttätapahtumia ja kun se sai ylivoiman Teemu Aallon kiekko katsomoon -jäähyn myötä, tuli eteen myös iso taktinen veto.

Kärppien paljon kehuttu ykkösylivoima kolkutteli jo lähellä maalia, mutta minuutin pyörityksen jälkeen oululaisjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki päätti antaa hetken happea kyseiselle triolle, mikä oli aseena lopulta ratkaisumaalissakin.

– Se oli niin lähellä se maali tuolla ykkösylivoimalla ja halusin sitten pistää vähän peliä poikki ja jatkaa sillä viisikolla. Se mikä siinä sitten oli parasta oli se, että saimme pidettyä kiekon hyökkäysalueella ja Tapparalla taas se sama alivoimanelikko sekä jäähyltä tullut pysyi siellä. Ne olivat aivan poikki, kun taas me saimme (Ivan) Humlin, (Ben) Maxwellin ja Junttilan sinne. Taisi vähän onnikin sitten käydä, en tiedä oikein miten se voittomaali sitten meni, Marjamäki pyöritteli ratkaisuhetkiä SuomiKiekko-sivustolle pelin jälkeen.

– Olihan siinä (Esa) Pirneksellä huippupaikkaa sun muuta. Oltiin vähän aloitteellisempia ja se ehkä toi sitten sen voiton meille tänään, Marjamäki mietti.

Selvästi paremmin tällä kertaa pelin alun läpivetänyt Kärpät johti ottelua toiseen erään lähdettäessä, missä kuitenkin meinasi tulla pahoja iskuja päin naamaan voiton kannalta.

– Mun mielestä tultiin erittäin hyvin tähän otteluun ja oltiin otettu opiksemme viime perjantaista. Saatiinkin 1-0-maali, mutta toisessa erässä tuli sitten kylmä suihku. Oliko minuutti, niin kaksi maalia ja taas oltiin peräänajajina. Tärkeä oli kuitenkin Pirneksen maali, minkä jälkeen kolmas erä oli tasaista. Jatkoerässä oltiin aloitteellisempia ja rohkeampia, varmaan kuitenkin ansaittiin tuo voitto, kärppäluotsi Marjamäki kävi peliä läpi.

Marjamäki uskoo, että tasaisten otteluiden teema jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Tässä on kaksi hyvää joukkuetta ja pienet marginaalit niin kuin nämä pelit osoittavat. Onko kolme mennyt jatkoerään ja ei se varmaan miksikään siitä muutu keskiviikkona.

Silloin Kärpillä on ensimmäistä kertaa tällä kaudella mestaruus katkolla. Asetelma ei kuitenkaan tule muuttamaan mitään Marjamäen mukaan.

– Ollaan koko kausi menty samalla tavalla ja ei meillä ole mitään muuta kuin keskiviikon peli. Valmistaudutaan siihen aivan samalla tavalla kuin tähänkin asti. Ei tässä kannata mitään muuta miettiä, koska niin kova on vastustaja. Pitää pelata huippupeli keskiviikkona Raksilassa, jos mielii menestyä.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen