OULU. Kaikkien vaiheiden jälkeen myös tänä keväänä mestaruutta juhlistamaan pääsi Oulun Kärpät, joka kaatoi seitsemännessä ja ratkaisevassa finaalissa Tapparan toisessa jatkoerässä Sebastian Ahon maalilla lukemin 2-1.

Täten Kärpät onnistui nappaamaan toisena keväänä putkeen mestaruuden, eli uusimaan sen.

– Tässä kuitenkin se haluttu päänahka. Joka kerta pitää valmistautua entistä kovemmin jokaiseen peliin, koska kukaan ei tule Kärppiä vastaan puolivaloilla. Hannu Jortikkakin sanoi, että aina on vaikeami uusia mestaruus. Se on tässä nähnyt, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi helpottuneena.

– Varmaan ajatellaan niin, että olisi jonkun muun vuoro ollut ottaa mestaruus, mutta se mestaruus vain otetaan. Ei tässä ole mitään, että jonkun vuoro vain on, Marjamäki jatkoi.

Mestaruuden ratkaissut 17-vuotias Aho oli ratkaisijana kuin kruunujalokivi pitkälle matkalle.

– On se upeaa valmentaa, kun tulee tuommoisia pelaajia. Mun mielestä nuo nuoret pelaajat toivat meille sen tarvittavan raikkauden mitä me tarvittiin. Pelattiin kuitenkin tuossa CHL:ää 12 peliä, voitettiin runkosarja ja voitettiin mestaruus. On vielä kaikista kovin paikka olla ennakkosuosikki. Tämän joukkueen painesietokyky ja henkinen kantti on kyllä kovaa luokkaa, Marjamäki hehkutti.

– Ja johtavat pelaajat. Jos sulla on (Lasse) Kukkonen, (Mika) Pyörälä ja kumppanit tuossa, niin ovathan he kuin apuvalmentajia. Toki siihen tarvii vielä tuon nuoruuden ennakkoluulottomuuden. Nämä nuoret kuitenkin puskivat tietyllä tapaa tätä joukkuetta eteenpäin. Ollaan kuitenkin oltu tässä yli 100 päivää reissussa, niin meidän on pakko kierrättää kokoonpanoa. Jokainen pelaaja oli enemmän kuin arvokas tälle joukkueelle, kärppäluotsi kävi läpi.

Marjamäellä itsellä aika Oulussa on ollut tähän mennessä todella menestyksekäs. Kaksi kautta ja kaksi mestaruutta.

– Olen tietenkin iloinen, että (Juha) Junno palkkasi mut tänne ja tarvii kyllä sanoa, että siinä on sellainen seurajohtaja että. Siitä on suuri apu, kun on seurajohtaja, joka on itsekin valmentanut. Hän tietää, että miltä valmentajasta tuntuu. Ja tietenkin olen ylpeä tuosta valmennusjohdosta, (Mikko) Manner, (Ari) Hilli, (Toni) Sihvonen, se ahkeruus mikä tuossa on, niin ilman heitä ei tulisi yhtään mitään. 21 vuotta olen valmentanut ja oli unelma tulla tänne. Heikkilän Kake, sanoi, että jos pärjäät Oulun Kärpissä, niin pärjäät missä vain maailmalla. Täällä saa keskittyä urheiluun, on talous hoidettu, on kaikki hoidettu. Saa keskittyä pelkästään siihen valmentamiseen.

Jalkeilla ollut ryhmä tulee hajoamaan ensi kaudelle, kun muun muassa muutamia pelaajia on lähdössä isompiin ympyröihin. Sen Marjamäki itsekin myönsi.

– Tuossa on muutamia niin hyviä jätkiä, että toivottavasti pääsevät isoimpiin liigoihin. Se lämmittää sydäntä. Toivottavasti (Joonas) Kemppaiset ja (Joonas) Donskoit lähtevät seuraavalle tasolle. Olen ylpeä vain, jos pelaajat lähtevät tuosta eteenpäin, Marjamäki sanoi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen