TAMPERE. Kevään finaalisarjassa Tapparan ja Kärppien välillä nähdään legendaarinen seitsemäs peli, kun Tappara onnistui voittamaan kuudennen pelin perjantaina Tampereella.

Ratkaisu finaaleissa siirtyi eteenpäin, kun perjantaina ensimmäisessä jatkoerässä Masi Marjamäki pääsi iskemään irtokiekon sisään.

Oululaisjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tappiosta huolimatta tyytyväinen moneenkin asiaan, mutta yksi selkeä harmituskohta nousi esille, tappion lisäksi.

– Erinomainen peliin tulo oli meiltä ja alkuun heti laatupaikat 5-0. (Juha) Metsola kyllä ryösti meiltä ne maalit ensimmäisessä erässä, oliko torjunnatkin 13-2. Toisessa erässä Tappara sai maalin ja vähän kallisti peliä heille, mutta päästiin erän loppua kohti paremmin taas peliin mukaan. Kolmannessa erässä hienosti tasoihin ja eipä ollut kaukana, että olisi tehty voittomaali. Kolmas erä oli vahva kyllä meiltä. Mutta tänään kärähdettiin maalinteosta. Paikat oli kyllä, Marjamäki kertasi peliä taiston tauottua.

Kärpät jopa hieman hallitsi kenttätapahtumia, mutta ei saanut sille isoa palkintoa.

– Kokonaisuudessaan oltiin jopa aavistuksen verran parempia varsinkin viidellä viittä vastaan pelissä. Ylivoimalla he taas saivat sitten muutamia paikkoja. Mutta tämmöistä tämä on, pienet ovat marginaalit. Nopeasti pitää tämä unohtaa ja mennä kohti huomista, Marjamäki pohti.

Kärppien 3-1-johto finaalisarjassa on nyt karannut, mutta luvassa on nyt todellinen huipennus.

Game seven.

– Kaksi loistavaa joukkuetta on jalkeilla ja tämä sarja ansaitsee kyllä seitsemännen pelin, Marjamäki myönsi.

Tappion jälkeinen harmitus kuitenkin kääntyi nopeasti kärppäluotsilla jo pieneen innostukseen, kun tiedossa on se, että minkä mahdollisuuden eteen Marjamäen luotsaama joukkue seuraavaksi matkaa.

– On hienoa saada seiskapeli kotiyleisön eteen ja kotijäälle. Ollaan pelattu paljon seiskapelejä siellä ja hyvä fiilis lähteä sinne. Pelillisesti pitää tehdä pieniä korjauksia, mutta tämä peli mitä me tänään esitettiin olisi normaalisti riittänyt voittoon.

– Tänään se ei riittänyt, mutta huomenna tehdään pieniä asioita paremmin, Marjamäki käänsi katseet jo lauantain kauden päätösvääntöön.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen