OULU. Tappara joutui oikeastaan 24 tunnin sisällä nöyrtymään toisen kerran Kärpille, kun myös lauantaina Kärpät oli sitä parempi lukemin 3-2.

Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun Julius Junttila iski kiekon ohi Juha Metsolan ja varmisti Kärpille toisen kiinnityksen finaalisarjassa.

Tapparan puolella isossa roolissa olleella Olli Palolalla ottelussa harmitti tappion lisäksi varsinkin yksi juttu.

– Huono alku, siinä tänään vähän niin kuin nukahdettiin ja päästettiin heidät turhaan johtoon. Sen jälkeen pelattiin ihan hyvää peliä, mutta ei siinä sen ihmeempää. Muuten kuitenkin vedettiin ihan hyvin ja pitää jatkaa sillä tavalla, niin hyvä tulee, Palola kertaili SuomiKiekko-sivustolle.

– Taistelu jatkuu, painotti kaksi maalia iskenyt Palola.

Avauserässä Kärpät karkasi 2-0-johtoon, mutta ensin riistopelin jälkeen Palola pääsi iskemään taululle kavennuksen ja piakkoin perään ylivoimalla oli vuorossa puolestaan illan toinen.

– Jospa nuo antaisivat lisää itseluottamusta taas seuraaviin peleihin. Se olisi aika tärkeää ja siinä mielessä voisivat olla ihan hyviä juttuja. Tällä hetkellä eivät vain paljoa lämmitä, Palola heitti.

Ketjuna Palola, Jarkko Malinen ja Kristian Kuusela ottivat roolia, mutta illan suoritukseen Palola ei silti ollut tyytyväinen ketjun saralla.

– Tehoja tuli, mutta ei se mun mielestä mitenkään erikoinen peli ollut. Kyllä olisi pitänyt pystyä tekemään enemmän muutakin. Ei mahda mitään.

Kolmen ottelun jälkeen Tapparan kultakypärän mukaan sarja on tarjonnut varsin odotettuja asioita.

– Kyllä Kärpät on hyvä joukkue ja tuolla tavalla jos vähäänkään nukkuu, niin rokottavat heti. Ei sekään ole kyllä mitenkään yllätyksenä meille tullut, Palola sanoi viitaten lauantain ottelun alkuun.

Juuri ensihetkiin Palolan mukaan onkin kiinnitettävä erityisesti huomioita, vaikka se Hakametsässä perjantaina olikin kunnossa. Peruselementtejä ympärillä on myös hiottava ennen kuin maanantaina kiekko tippuu jäähän neljännen finaalin merkeissä.

– Silloin pitää puolustaa kun on puolustuksen paikka ja silloin pitää taklata, kun on taklauksen paikka. Ei sitä voi pelkästään maaleja odotella. Totta kai niitäkin pitää yrittää tehdä, mutta on tuossa jääkiekossa paljon muutakin.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen