OULU. SaiPan taival tällä kaudella Liigassa päättyi puolivälierävaiheeseen, kun viidennessä kohtaamisessa Kärpät oli sitä parempi lukemin 5-1.

Näin oululaisjoukkue vei sarjan nimiinsä voitoin 4-1.

Varsinkin ensimmäisissä peleissä SaiPa pystyi Kärppiä horjuttamaan, mutta pidemmälle edetessä vaakakuppi alkoi vahvasti kääntyä Kärppien puolelle.

Varsinkin viides oli lopulta melko selkeää Kärppien hallintaa, vaikka vielä kolmannessa erässä SaiPa hieman pyristeli vastaan.

– Ei meillä hirveästi mahdollisuuksia sillä tavalla tässä viimeisessä kamppailussa ollut, vaan annettiin aivan liian helposti Kärpille muutamilla puolustusvirheillä etumatkaa. Tietysti kolmannessa erässä meillä oli muutamia paikkoja ja saatiin kuparinen rikki. Yritettiin, mutta kyllä Kärpät oli tänään selkeästi määrätietoisempi ja parempi. Ilman muuta ansaitsi jatkopaikkansa, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen myönsi.

Samalla Tirkkonen kävi läpi myös isoa kuvaa sarjassa.

– Kolmannessa ja neljännessä pelissä meillä oli hetkemme, missä olisimme pystyneet kääntämään hieman sarjaa ja ottamaan esimerkiksi vierasvoiton täältä Oulusta tiistaina. Toissa päivänä taas kotona johdettiin 2-1, mutta pieniin asioihin nämä kääntyivät.

Erityisesti mielessä oli torstaina Lappeenrannan peli, joka oli vielä 2-1 SaiPalle vartti ennen kolmannen erän päätössummeria. Mutta yhtäkkiä Kärpät tuli rinnalle ja paineli selvään voittoon.

– Jos oltaisiin siitä päästy 2-2-tilanteesta tänne, niin siinä olisi varmasti Kärpilläkin ollut paljon enemmän painetta. Silloin kun tuollaiseen on mahdollisuus, niin silloin vain pitäisi ratkaista ja siihen ei pystytty. Sitten on turha jossitella. Siellä voitto antoi varmasti Kärpille uskoa ja latausta. Tiesivät sitten, että heillä oli kotona paikka ratkaista ja toki meilläkin oli uskoa, mutta ei vain mahdettu sitten mitään. Tuolla tavalla kun annetaan Kärpille muutama maali eteen puolustusvirheillä, niin se on vaikeaa.

– Kärpät on rutinoitunut ja todella vahva joukkue. Ei muuta kuin onnea heille ja onnea muutenkin loppukevään koitoksiin, Tirkkonen päätti Kärpät-sarjan läpikäynnin.

Koko kautta nopeasti katsellessa Tirkkoselle nousi erityisesti yksi asia positiiviselta kannalta esille.

– Meillä tapahtui paljon muutoksia joukkueessa kesän aikana, mutta oltiin kuitenkin Euroopassa kahdeksan parhaan joukossa lopulta CHL:ssä, mikä oli hieno suoritus. Nyt pudotuspelipaikoista taisteli moni joukkue ja oltiin yksi joukkueista siellä, niin sitä pitää kuitenkin arvostaa. Sekään ei ole ollut ihan jokavuotista herkkua täällä Lappeenrannassa, mutta totta kai jää kaivelemaan, koska halutaan enemmän ja se unelma jää sinne elämään.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen