Mahdoton veikata. Maalin pelejä. Jatkoeriä. Verta, hikeä, mustelmia. Seitsemän ottelun sarja. JYPin ja Bluesin puolivälieräsarjaa ennakoitiin mm. näillä määreillä vielä kolme matsia sitten.

Vaan kuinkas onkaan käynyt. Keski-Suomen kiekkoylpeys on jälleen näyttänyt, että se on edelleen joukkue, jota on käsittämättömän vaikea voittaa. Se on parantanut runkosarjassa ajoittain ailahdellutta peliään jo nyt huimin harppauksin.

JYP näyttää pukukoppinsa uumenista pitkää nenää kaikille voitettuaan Bluesia vastaan kolme ensimmäistä puolivälieräottelua. Se on ryöstämässä suomalaisilta liigafaneilta sarjan, jota kaikki odottivat kieli pitkällä, eikä joukkue tunne (eikä sen pidä tuntea) asian suhteen mitään tunnontuskia.

Alakerta on jälleen betonoitu. Runkosarjan lopussa parasta ylivoimaa esittänyt Blues on pysynyt yhteensä yhdessä maalissa 180 minuutin ajan. Tuomas Tarkki torjuu taas kuin Kärpissä konsanaan, Mikko Viitanen jyrisee maan- ja hyökkääjiensiirtokoneena hänen edessään, Markus Hännikäinen tekee maaleja illasta toiseen, ja Eric Perrin on… No, hän on juuri se Eric Perrin, jonka perään Jyväskylä itkee, kun JYPin kausi päättyy, päättyy se miten tahansa.

JYP on tylsyttänyt Bluesin terän täysin. Kyllä espoolaisjoukkue sähisee ja kihisee edelleen, mutta väärällä tavalla ja epäolennaisuuksiin keskittyen. Viimeistely yskii, ja pelaaminen ei ole enää läheskään niin raikkaan ja ennakkoluulottoman oloista kuin runkosarjan parhaassa vaiheessa.

Tästä kaikesta JYP ansaitsee pelkkiä kehuja. Ei sen tarvitsekaan pelata muusta kuin voitoista. Onneksi kaikki muut sarjan ovat tilanteissa 2-1. JYPin toinen luistin on nimittäin jo välierissä. Jospa se pelaisi sitten sen seitsemän ottelun sarjan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen