Tapparan Olli Palola teki historiaa voittamalla Liigan maalikuninkuuden ensimmäisenä pelaajana kahdella peräkkäisellä kaudella. Liigan pudotuspelien ennakkotilaisuudessa Palola kävi jo symbolisesti lähellä Kanada-maljaa palkitsemisensa yhteydessä.

SuomiKiekko-sivusto tapasi 29 maalia tällä kaudella upottaneen hyökkääjän, ja vaikka mestaruuspokaali oli fyysisesti lähellä, asetteli kahden SM-hopean maalitykki sanansa siten, että mestaruus pysyi sivulauseissa kiertoilmaisuihin verhottuna.

Mitä ajattelit, kun Kanada-malja oli jo niin lähellä?

Olin tarkkana, etten hipaisekaan sitä! Josko tämä vuosi olisi meidän vuotemme?

Mitä ajattelit, kun edelliskeväiden juhlakuvia näytettiin?

Olin onneksi jo salin ulkopuolella haastatteluissa, kun ne kuvat pyörivät! Kuulostaa kiekkohöpötykseltä, mutta peli kerrallaan on mentävä. Perjantaina lyödään homma käyntiin, ja sitten katsotaan, kuinka pitkälle mennään.

”Olen vahvempi ja nopeampi”

Palolan ura on ollut kahden viime kauden ajan hurjassa nousukiidossa. Se alkoi kevään 2013 pudotuspeleissä, kun mies takoi kuusi pudotuspelimaalia, ja sai jatkoa viime kauden maalikuninkuudella. Maaliahne hyökkääjä nousi jopa MM-joukkueeseen, eikä kumarrellut kuvia kirveslogon vaihtuessa Suomen leijonaan.

Tällä kaudella Palola oli joka joukkueelle merkitty mies. Maalikuninkuus tuli muutenkin vaikeamman kautta, sillä koko Tappara rämpi kauden aikana pahoin. Palola itse teki kauden 11 ensimmäisessä ottelussa vain kaksi osumaa, ja loka-marraskuun vaihteessakin hän pelasi kahdeksan ottelun jakson, jonka aikana verkko heilui vain kerran.

Tuntuuko siltä, että tämän vuoden maalinkuninkuus tuli kovemman työn jälkeen?

Tavallaan kyllä, koska viime kauden maalit tulivat niin puskista. Kun tuli viisi maalia, niin se oli hyvä. Kymmenen maalia oli tosi hyvä. 15 ja 20 maalia olivat jo omasta mielestäni huippusuorituksia, sillä en ollut aiemmalla urallani tehnyt yli viittäkään maalia! Sitten tuli yhtäkkiä pörssivoitto, mikä oli itselleni aivan uskomaton juttu. En ole miettinyt tätä hirveästi. Kun media alkoi kysellä asiasta 5-6 peliä ennen runkosarjan loppua, niin sitten vasta tajusin, että olisi mahdollista voittaa tänäkin vuonna.

Millä tavalla olet kehittynyt maalintekijänä?

Koko paketti on mennyt eteenpäin. Olen vahvempi ja nopeampi, ja sitä kautta parempi maalintekijä. Se perustuu niin pitkälti luisteluun, että pääsee maalipaikkoihin.

”Kyllä minä siitä tykkään”

Laukomatta ei maaleja tee kukaan. Palola oli koko runkosarjan kolmanneksi eniten laukonut pelaaja 342 kudillaan. Tuo määrä on yli sata laukausta enemmän kuin toiseksi eniten laukoneella Tappara-hyökkääjällä (Kristian Kuusela 220).

Viime kaudella Palolalla oli paikka tehdä maali myös ikimuistoisen seitsemännen finaalin jatkoerässä. Hänen sanomanaan hieman tätä riviä alempaa löytyvä kiekkototuus ei siis ole pelkkä klisee.

Oletko niitä pelaajia, joiden mielestä maalin tekeminen on jääkiekossa parasta?

Kyllä minä siitä tykkään. On hieno fiilis laittaa kiekko reppuun, mutta ilman muuta jos kaveri on paremmassa paikassa, niin silloin syötetään.

Viimeistä lausetta en ihan täysin usko…

(Palola repeää makeaan nauruun)

Tästä eteenpäin tilanne on sitten se, että kun paikka tulee, niin pitää ratkaista. Mitä mietit siitä?

Playoffit on siitä hyvää aikaa. Kun on veitsi kurkulla, jatkoerissä pelit ovat maalista poikki ja paikka tulee, etkä tee, niin voi mennä kaksi minuuttia ja kiekko on omassa päässä ja peli loppuu siihen. Paikat pitää hyödyntää, se on totta.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen