Maanantain puolivälieräkierroksella HIFK:n ja Tapparan pelissä sattui ja tapahtui toisessa erässä oikein olan takaa.

Ensimmäisen erän jälkeen peli oli lukemissa 1-1, kun Joonas Rask oli siirtänyt HIFK:n ensin johtoon, kun taas erän viimeisellä sekunnilla Olli Palola toi Tapparan tasoihin.

Toisessa erässä Tappara sortui melkoiseen jäähyttelyyn, joka kruunautui Pekka Saravon ottamaan 5+20 minuuttiseen korkeasta mailasta.

Samalla kun käynnissä oli toinen jäähy, pääsi HIFK hakemaan johtomaalia kahden miehen ylivoimalla.

Siinä se myös onnistui, kun Lauri Taipalus latoi taululle 2-1.

Perään Nikolai Goldobin tarjosi upealla syötöllä paikan Juuso Puustiselle, joka pisti isännät kahden maalin karkumatkalle.

HIFK sai tämänkin jälkeen vielä kahden miehen ylivoiman täydeksi kahden minuutin ajaksi, mutta sitä se ei käyttänyt hyväkseen.

Juuri kun Tappara pääsi täysilukuiseksi, tuli se myös maalin päähän. Maalista vastasi upeiden kikkailuiden kautta Elmeri Kaksonen.

Lisää shokkihoitoa kotiyleisölle toi Pekka Jormakka, joka karkasi läpi ja pisti kiekon pömpeliin.

Toiselle erätauolle edettiinkin lukemista 3-3.

Toisen erän tilastot:

24:58 #34 Olli Palola 2 min huitominen
29:46 Joukkuerangaistus 2 min liikaa pelaajia jäällä (#74 Antti Erkinjuntti)
30:14 #6 Pekka Saravo 5 min huitominen (#14 Pekka Jormakka)
30:14 #6 Pekka Saravo 20 min automaattinen pelirangaistus
30:38 #56 Lauri Taipalus 2-1 (#67 Tomas Zaborsky, #46 Teemu Ramstedt) YV2
31:00 #71 Juuso Puustinen 3-1 (#78 Nikolai Goldobin, #18 Yohann Auvitu) YV
32:19 #28 Jarkko Malinen 2 min koukkaaminen
35:49 #27 Elmeri Kaksonen 3-2 (#14 Pekka Jormakka, #71 Kristian Kuusela) SR
36:12 #14 Pekka Jormakka 3-3

Tappara johtaa sarjaa voitoin 3-2 ja se onkin katkon paikassa. Mikäli HIFK puolestaan voittaa tänään, on luvassa seitsemäs ottelu tiistaina Hakametsässä.