HIFK:n nuori 22-vuotias laitahyökkääjä Mika Partanen odottaa jo innoissaan puolivälieräsarjaa Tapparaa vastaan. Voimahyökkääjä oli ”Petopaitojen” sankari, kun joukkue pudotti toisen tamperelaisjoukkue Ilveksen pudotuspelien villikortti-kierroksella joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Ottelu venyi peräti neljänteen jatkoerään ja oli Liigan historian pisin ottelu.

Partanen kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa tuntemuksiaan tähänastisesta kaudesta ja odotuksistaan Tappara-kohtaamisista kiekkokevään huipennuksen alla.

Miltä tuntui tehdä Liigan kaikkien aikojen pisimmän ottelun voittomaali?

– Olihan se huikea fiilis. Peli oli niin pitkä, että tuskin vastaavaa enää oman uran aikana tulee, Partanen naurahtaa.

Viime kaudella teit läpimurtosi liigatasolla ja sinulla oli kovat odotukset tulevaan kauteen, miten runkosarja omasta mielestäsi itselläsi meni?

– Kaikki alkoi hyvin, mutta sen jälkeen pelini taso alkoi ailahdella. Tuli huonoja ja hyviä jaksoja vuorotellen.

Viime ottelut olet pelannut nelosketjussa. Tyydyttääkö se rooli sinua?

– Siinä ketjussa on ihan hyvä pelata, ei siinä mitään. Totta kai sitä yrittää aina pelata paremmin, jotta sitä peliaikaa saisi enemmän. Se on tavoite, että saisi pelata mahdollisimman paljon.

– En osaa sanoa. Jos parannan otteitani, niin varmasti sitä tulee lisää, Partanen sanoo luottavaisena.

Minkälainen puolierävastustaja Tappara on?

– Se on erittäin kova jengi. Heillä on paljon fyysisiä pelaajia, joten taklauksia tulee varmasti paljon. Runkosarjapelimme olivat heidän kanssaan kyllä tasaisia, eli se on varmasti pienestä kiinni. Maalinpelejä tulee olemaan paljon.

Mihin IFK:n pitää kiinnittää huomiota tamperelaisten kanssa?

– Heidän kärkijätkänsä ovat kovia tekemään maaleja, joten ihan avopaikkoihin heitä ei saa päästää, sillä niistä he osaavat pistää limpun sisään, Partanen tietää.

Löytyykö Tapparan riveistä joku sinulle mieluinen taistelupari?

– Yritän kamppailla kaikkien kanssa. En hirveästi jauha siellä kentällä. Jos joku rupeaa soittamaan suuta, niin kyllä täältä jotain jossain muodossa tulee takaisin, mutta katsotaan nyt.

Jesse Happonen
Twitter @JesseHappone