Loistavaa kautta Calgary Flamesin takalinjoilla vetäneen Mark Giordanon kausi on ohi.

Giordano joutuu menemään käsileikkaukseen korjauttamaan revennyttä jännettä hauislihaksessa, mikä pitää hänet sivussa vähintään 3-4 kuukautta.

– Katsoimme tilannetta läpi jokaisesta näkökulmasta ja mietimme ratkaisuja, että pystyisikö hän pelaamaan, mutta emme ala ottaa minkäänlaista riskiä hänen suhteen. Tässä tilanteessa ei ole vain mahdollisuutta sille, että hän pelaisi. Tämä on ainoa toimenpide mikä on jäljellä, Flamesin GM Brad Treliving sanoi Sportsnetillä maanantaina NHL:n siirtorajan loppumisen yhteydessä.

– Totta kai tämä ei ole sellainen uutinen, minkä haluaisimme kuulla, mutta se on jotain sellaista, mikä tulee nyt eteen, Treliving jatkoi.

61 ottelussa tällä kaudella Giordano, 31, ehti iskeä tehot 11+37=48. Giordano ehti juuri iskeä uransa piste-ennätyksen ennen loukkaantumistaan. Hän oli myös vahva ehdokas voittamaan Norris Trophyn eli NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan pystin.

Flames pyrki tekemään treidin vielä siirtorajan loppuhetkillä paikatakseen Giordanon jättämää aukkoa, mutta se ei onnistunut toivotulla tavalla Trelivingin mukaan.