OULU. Liigaa johtavan Kärppien ja kärkijoukoissa porskuttavan Lukon välinen koitos tiistain kierroksella oli lopulta tapahtumia ja käänteitä täynnä.

Jatkuvassa kissahiiri-leikissä edennyt koitos meni jatkoajalle lukemissa 5-5, kuten myös syksyllä, kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat Oulussa. Silloin voittajaksi selviytyi Lukko, tällä kertaa Kärpät. Voittomaalin iski Kärppien puolelta puolustaja Arto Laatikainen ylivoimalla.

Maalirikas ottelu herätti Lukon päävalmentajalta Risto Dufvalta hyvin osuvan vertauskuvan.

– Miltä se tuntuu, kun heikoilla kevätjäillä kävelee ja pelkää, että milloin räsähtää ja putoaa alas. Siltä tuntui, Dufva heitti.

– Hyvin erikoinen loppu oli tuossa kyllä. Vähän meni niin, että molemmat tekivät maalin joka kerta kun paikka tuli. Kiekko oli aina maalissa. Mutta tämmöinen juoksu tällä kertaa, Dufva jatkoi.

Sitkeys keräsi kuitenkin kiitosta raumalaisjoukkueen luotsilta.

– Olisi ollut helppo hävitä varsinaisella peliajalla, mutta pystyttiin puristamaan vielä tasoihin. Siihen voi olla tyytyväinen.

Kotimatkasta vuoristoratamaisen pelin jälkeen irtosi myös letkautus.

– Meillä on erittäin hyviä elokuvia, satsataan niihin. Käydään ostamassa irtokarkkeja ja lähdetään katselemaan niitä elokuvia. Siinä se.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen