Jokerit aloitti historiansa ensimmäisen playoff-sarjansa KHL:ssä tappiolla, kun Dinamo Minsk ryösti avausvoiton neljännesvälieräsarjassa Hartwall Arenasta jatkoajalla maalein 3-2.

Historia tavallaan toisti itseään, sillä samainen Minsk nappasi voiton Helsingistä jatkoajalla myös Jokerien KHL-historian ensimmäisessä runkosarjapelissä.

Jokerit pamautti avauserässä johtoon Atte Ohtamaa. Toisessa johdon tuplasi Linus Omarkin oivasta esityöstä Petr Koukal, joka sai sutaista kiekon tyhjään maaliin.

Henrik Karlsson näytti pelastavan helsinkiläiset päätöserässä muutamalla ilmiömäisellä hanskakäsivenytyksellä, mutta niin vain valkovenäläiset punnersivat tasoihin runsas minuutti ennen täyttä aikaa.

Jatkoajalla Matt Ellison antoi helsinkiläisille shokkihoitoa ajassa 72.17 – Jokereiden hallittua jatkoerää siihen mennessä käytännössä mielin määrin.

Kotijoukkueen voittomaali vain jäi uupumaan, puolentoista minuutin 5-3-ylivoimasta huolimatta.

Ottelusarja jatkuu Helsingissä heti huomenna lauantaina klo 17. Jatkoonpääsyyn tarvitaan neljä voittoa.