HPK:lla ja sen maalilla ottelussa Kärppiä vastaan torjuneella Juuse Saroksella oli melkoinen iltama perjantaina, kun sitä väritti varusteiden katoaminen ennen ottelun alkua.

Hämeenlinnalaisjoukkue saapui puoli neljän aikaa Ouluun, minkä yhteydessä ilmeni se, ettei joukkueen maalivahdeilla ole varusteita mukana.

Asian kanssa arvottiin ja lopulta ottelua päätettiin siirtää tunnilla, jonka aikana odoteltiin vielä sitä, tulevatko kyseiset varusteet seuraavalla koneella Ouluun.

Kun varusteet olivat edelleen hukassa, päätettiin juurikin Sarokselle ja kakkosvahti Kristian Järviselle kasata kokoon lainakamat Kärppien A-junioreiden puolelta.

Lopulta varusteet olivatkin olleet Oulussa lentoasemalla kontissa, mistä ne löytyivät ja ne toimitettiin hallille niin, että Saros sai ne päällensä toisesta erästä lähtien.

Erikoiset vaiheet jo hieman huvittivatkin pelin jälkeen.

– Siinä kun ne tulivat toiseen erään, niin sitä mietti, että voiko tämä olla todellista. Ei sitä sitten voinut jäädä liikaa kuitenkaan miettimään. Hyvä, että tulivat, eivätkä lähteneet mihinkään Bangkokiin kuitenkaan, Saros naureskeli SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta aika erikoinen päivä. Ei sitä meinannut ennen peliä vielä uskoa, että ylipäätänsä voidaan pelata ennen kuin jäälle luisteli. Mutta yllättävän hyvin meni. Vähän patjat tuntuivat pieniltä ja luistimien kanssa meinasi heittää selälleen. Sitten löytyivät ne omat kamat ja pääsi toisesta erästä lähtien niillä vetämään.

Silti Saroksen mukaan ylipäätänsä pelin käynnistäminen lähtötilanteen huomioiden tuli pienenä ”shokkina”.

– Joukkueen kesken oli kyllä epätietoisuutta, kun monet olivat menossa jo suihkuun siltä kannalta, että lähdetään takaisin Hämeenlinnaan. Aika yllätyksenä sitten tuli joukkueelle, kun tuli päätös, että pelataan.

Kovin montaa samanlaista härdelliä ei ole Sarokselle uran aikana tullut vastaan.

– Joskus D-junnuissa hajosi bussi ja tultiin vain 10 minuuttia ennen peliä hallille. Silloin kuitenkaan ei olisi muutenkaan menty jäälle.

Täpärälle joka tapauksessa Saroksen valmistautuminen meni, eikä hän esimerkiksi päässyt vetämään ollenkaan alkulämmittelyä jäälle.

– Sain uudet kamat päälle vasta 2 minuuttia ennen peliä. Sitten mentiin. Onneksi oli sentäs maski, räpylä ja kilpi, kun ne olivat olleet Ville Järveläisen ja Jesse Saarisen pelikasseissa. Muut sitten tulivat alussa lainalla.

Kaikki kuitenkin rullasi varsin mainiosti.

– Pystyi kuitenkin keskittymään hyvin siihen pelaamiseen. Ei näköjään sitten mitään ihmeellisempää valmistautumista kuitenkaan tarvinnut.

Lopputuloksena pelistä oli 4-2-voitto, missä Saros oli isona lenkkinä kolmen pisteen takana.

– Aika hyvin oli tavallaan peli meillä hallussa, eikä Kärpät saanut oikein missään vaiheessa sellaista painetta päälle mitä olisivat halunneet. Meni meidän käsikirjoituksen mukaan tämä peli.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen