SaiPa on tiedotteensa mukaan hankkinut yhdysvaltalaisen Chad Raun loppukauden kattavalla sopimuksella. Hyökkääjä saapuu Lappeenrantaan keskiviikkona.

Chad Rau, 27, on Toronto Maple Leafsin 7. kierroksen varaus kesältä 2005 ja hän on pelannut kaudella 2011-2012 Minnesota Wildin paidassa 9 NHL-ottelua tehopistein 2+0=2.

Ammattilaisurallaan hän on pelannut AHL-liigassa viidellä kaudella yhteensä 327 ottelua tehopistein 65+88=153. Kuluvan kauden hän aloitti Itävallassa EHC Linzin riveissä pelaten siellä 24 ottelua tehopistein 3+4=7.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan Rau (180 cm/80 kg) on pelannut niin sentterinä kuin laitahyökkääjänä ja saattaa olla kokoonpanossa jo perjantaina SaiPan kohdatessa HIFK:n Helsingissä.

– Haluamme kokoonpanoon lisää leveyttä, sillä pelaamme tammikuussa 14 ottelua. Haemme hänestä myös ratkaisuvoimaa hyökkäyskalustoon, Tuomenoksa kertoo.

– Hän saapuu Suomeen tänään. Perjantai saattaa pelaamisen kannalta tulla liian nopeasti vastaan, mutta valmennus katsoo tilannetta pelipäivänä tarkemmin, Tuomenoksa jatkaa.