HIFK:n osalta tähän mennessä syksy Liigassa ja Mestarien liigassa eli CHL:ssä on mennyt hyvin kaksijakoisissa merkeissä.

CHL:ssä paikka kahdeksan parhaan joukkoon tuli haasteiden jälkeen, kun taas Liigassa HIFK on tällä hetkellä sijalla seitsemän.

Ensimmäisenä mainitussa sarjassa HIFK:n tie jatkoon varmistui tiistaina, kun jatkokierroksen toisessa osaottelussa Fribourg kaatui lukemin 3-1.

Punanuttujen näkyvimpiin hahmoihin kyseisessäkin kamppailussa kuulunut Teemu Ramstedt otti ilolla jatkopaikan vastaan.

– Tasaista vääntöähän tämä oli niin kuin viimeksikin, mutta kyllä meillä mun mielestä enemmän paikkoja oli, että sen suhteen ansaittiin se niin sanottu viimeinen pomppu ja saatiin vielä lyötyä ne sisään, Ramstedt pohti SuomiKiekko-sivustolle tiivistäen joukkueen suorituksen perään:

– Tietenkin varmasti alussa vaikutti hieman viikon pelitauko, missä varmasti molemmat joukkueet yrittivät vähän huilata, kun tuossa on pitkää pätkää menty koko syksyn ajan. Koneet käynnistyivät sitten ja kyllä mun mielestä pelattiin ihan hyvä peli. Vielä kun pikkuisen paremmin olisi pomppinut, niin ihan hyvinkin olisi voinut tulla paljon enemmän maaleja, mutta tyytyväinen voi olla tähän.

Valmistautuessa HIFK:lla painotuksena oli erityisesti yksi teema, missä Ramstedtin mukaan punanutut menivät eteenpäin ja se toimi myös yhtenä isona syynä voiton takana.

– Pyrittiin siihen, että päästään pitämään heidän päässä mahdollisimman paljon kiekkoa, pysytään siinä, yritetään haastaa heidän pakkeja ja sitä kautta luomaan maalipaikkoja kuten myös sitten ihan niitä maaleja. Se oli se, mihin painotettiin, kun vielä katseltiin edellistä peliä. Oli se isoin taktinen ase.

Stabiilimmaksi

Samanlainen painotus pelillisellä puolella sopii myös hyvin Ramstedtin mukaan pidemmällekin aikavälille, myös Liigan puolelle.

– Jos se kiekko pysyy toisessa päässä koko ajan, niin eihän se kaveri silloin pysty iskemään sitä kiekkoa sisään toisessa päässä. Onhan se hyökkäys kuitenkin lopulta se paras puolustus.

Muutenkin HIFK:n tilanne alkaa näyttää valoisammalta myös kokoonpanon suhteen. Tiistain CHL-peliin palasi muun muassa lähemmäs koko alkukauden sivussa ollut Toni Söderholm sekä myös hyökkäykseen Joonas Raskia sun muuta.

Vielä muutamia lenkkejä löytyy sairastuvalta, mutta hekin ovat pian tulossa takaisin kehiin.

Ramstedt ei kuitenkaan kiistä sitä, etteikö jatkuva ruletti kokoonpanon suhteen olisi tuonut haasteita.

– Varsinkin ylivoima vaihtunut melkein jokaiseen peliin, kun on ollut jätkiä loukkaantuneena. Ja jos joku tulee takaisin, niin sitten taas joku on pudonnut. Toivottavasti saadaan stabiilimmaksi se.

– Ja totta kai se sitten helpottaa. Tämä syksy on ollut hankala siinä mielessä, että jätkät ovat vaihtuneet koko ajan, mikä tietenkin on ollut olosuhteiden pakottamaa. Vähän huonoa tuuriakin on ollut mukana, mutta kyllähän tämä samaa on varmasti ollut muillakin joukkueilla.

– Ei me olla ainoita, Ramstedt painottaa.

Tilanteeseen on kuitenkin pitänyt vain sopeutua.

– Kapealla materiaalilla on menty välillä, mutta tuossa on kuitenkin samalla paljon nuoria jätkiä jotka haluavat mennä eteenpäin koko ajan ja se on näkynyt meillä hyvin positiivisesti. Tuetaan toisiamme ja kaikkihan tässä haluavat kehittyä koko ajan, Ramstedt summaa.

HIFK:lla pelit jatkuvat Liigassa torstaina, kun se saa vastaansa päävalmentajaa vasta vaihtaneen TPS:n.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen