Anaheim Ducksin suomalaipuolustaja Sami Vatanen on aloittanut tämän kauden mainiosti Ducksin takalinjoilla. Vatanen on neljässä ottelussa kerännyt kolme syöttöpistettä ja tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa Vatanen blokkasi hurjat yhdeksän laukausta, kun Anaheim kohtasi Philadelphian.

– Hän kuljettaa kiekkoa itseluottamuksen kera. Hän tulee koko ajan paremmaksi. Hän aloitti pari viime vuotta heikosti, mutta nyt hän on ollut ok-tasolla, mutta hän on kuukauden päästä vielä parempi, Ducksin päävalmentaja Bruce Boudreau sanoi Vatasesta Los Angeles Timesille.

Vatanen tiedostaa ottavansa kentällä riskejä, mutta riskinottojen tulokset ovat olleet hyviä.

– En ole ikinä pelännyt virheitä, sillä jokainen tekee niitä. Niistä tulee oppia, Vatanen totesi.

Ducksin puolustus sai kesän aikana vahvistuksen Clayton Stonerista, joka siirtyi vapaana agenttina Anaheimiin. Stoner pelasi viime kaudella Minnesotassa. Nyt hän pelaa Vatasen pakkiparina.

– Kun katsoin häntä ja hänen tilastoja viime vuonna, en voinut uskoa sitä, miksi hänet lähetettiin AHL:ään niin monta kertaa. Ehkä hän sitten tarvitsi jonkinlaisen kasvuajan. Hänellä on huikaisevat taidot. Hän rakastaa hyökkäämistä, mutta hänen puolustuspelaaminenkin on kehittynyt, Stoner kehui.

Vatanen on yrittänyt parantaa otteitaan puolustuspäässä. Philadelphia-pelin yhdeksän blokkausta kertovat myös jostain.

– Yritän parantaa otteitani puolustuspäässä jokaisella osa-alueella. Yritän voittaa enemmän yksi vastaan yksi -kamppailuja.

Boudreau kuitenkin sanoo, että Vatasen ollessa kentällä on Anaheimin maalisuhde vielä huono.

– Hän on yhä miinuspelaaja. En sanoisi, että hänen puolustuspelinsä olisi vielä kunnossa.

Peruspuolustajana tunnettu Stoner on kuitenkin valmis turvaamaan Vatasen selustan, jos suomalaispuolustaja haluaa ottaa vapauksia hyökkäyssuuntaan.

– Minä voin jäädä alas. Antaa hänen tehdä hänen juttujaan.