Nuorten Leijonien riveissä MM-kultaa Ruotsissa juhlimaan päässyt Ville Leskinen päätti hypätä alkusyksystä Kärppien leiristä Vaasan Sportiin, minkä riveissä Leskinen pääsi debytoimaan tiistaina, kun vastassa oli vieläpä vanha seura Kärpät.

Leskinen sai heti mukavasti vastuuta myös ylivoiman puolella ja debyytti antoikin vaasalaisille mukavia lupauksia jatkoa ajatellen.

Se että vastassa oli edellinen seura Kärpät, ei kuitenkaan hirveästi hetkauttanut.

– Hienoa toki oli päästä pelaamaan heti tämmöinen peli kärkeen. Kuitenkin kova kamppailu ja tietää hyvin, että mitä nämä sitten jatkossa vaativat. Mutta normaali valmistautuminen oli, ei mitään kummallisempaa, Leskinen tuumasi kamppailun jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Sportissa Leskinen hyppää Tomek Valtosen alaisuuteen, joka on tullut tunnetuksi hyvin räväkkänä, mutta myös hyvin vaativana valmentajana.

Leskinen ottaa kyseisen asian hyvinkin positiivisena haasteena.

– Mielenkiintoinen persoona. Totta kai kaikenlaista on kuullut, mutta mun mielestä voi olla ihan hyvä nuorelle pelaajalle, että vaaditaan koko ajan paljon.

20-vuotias laitahyökkääjä on paininut jo hyvin pitkään ylirasitustilan kanssa eli tuttavammin ylikunnon kanssa.

Kyseisestä asiasta Leskisen omien sanojen mukaan pidetään erittäin hyvää huolta Sportissa osaavissa käsissä.

Mutta kyseinen haaste ajoi lopulta tilanteen Kärpissä niin vaikeaksi, että edessä oli uudet kuviot.

– Olihan se vaikea sen suhteen, kun olin niin paljon poissa sen takia. Tuntui syksyllä, että tarvitsen vaihtelua ja toin sen ilmi seurajohdolle. Mielestäni se hoidettiin erittäin hyvin ja jäi hyvä maku siitä. Nyt vain sitten pitää näyttää, että pystyn pelaamaan täällä.

Sillä Leskinen viittaa juurikin Liigassa pelaamiseen. Sinne Leskinen halusi ja kun Kärpissä asema oli niin sanotusti jopa jumissa, kun ympäriltä esille asteli nuoria pelaajia, tuli osoitteeksi Sport.

– Mielestäni pystyn pelaamaan Liigassa, mutta pitää vain näyttää se, että pystyn olemaan sellainen tulosta tekevä pelaaja. Saan hyvän mahdollisuuden täällä ja olen muutenkin tykännyt todella paljon ajasta Sportissa.

– Oli mielestäni todella hyvä ratkaisu, Leskinen sanoi Sportiin hyppäämisestä.

Lähtö toiseen seuraan ei missään nimessä ollut riitainen Leskisen mukaan.

– Kärpät on ollut pienestä pitäen sellainen suosikkiseura ja lähtö sujui niin, että joskus voi palatakin tänne.

Oulusta Leskinen ja Sport olivat lähellä hakea jopa voiton, mutta se kaatui heikkoihin loppuhetkiin. Mukaan tarttui yksi piste, mutta lopulta jatkoajalla voitto kääntyi Kärpille, joka pääsi vetämään ylivoimaa Sportin oltua kolmannessa erässä melkoisessa jäähysumassa.

– Ihan hyviä vaiheita oli meillä, varsinkin toisessa erässä. Saatiin oikein hyvää pyöritystä aikaiseksi, mutta sitten loppuun tyhmiä jäähyjä ja sitä kautta jäi vähän huono maku tuohon loppuun.

– Pitäisi vain alkaa voittamaan näitä pelejä. Tuommoisilla jäähymäärillä, mitä esimerkiksi kolmanteen erään tuli, niin ei näitä vain voiteta. Varsinkaan tämmöistä joukkuetta vastaan, Leskinen sanoi harmitellen.

Uskoa Leskisellä on kuitenkin paljon ympärillä olevaan ryhmään.

– Äijät parantavat koko ajan ja onhan tuossa toki sellainen nuori porukka jalkeilla. Kehitytään koko kauden aikana paljon ja niin kuin nytkin nähtiin, niin pystytään haastamaan kenet vain. Mutta se ei riitä, että vain haastetaan, vaan pitää alkaa voittamaan, jos halutaan tällä kaudelta vielä jotain saada, Leskinen painotti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen