Lue lisää:
Kärpät ei helppoa jatkopelien vastusta CHL:ään saanut – ”Kertoo kaiken oleellisen”
Hallitseva mestari Kärpät mennyt isossa asiassa eteenpäin – ”Perskutarallaa”

Mestarien liigassa eli CHL:ssä arvottiin perjantaina ensimmäisiin jatkopeleihin parit, joissa suomalaisjoukkueista Kärpät sai vastaansa Vienna Capitalsin.

Ensimmäisenä ajatuksena kyseisestä nimestä ja joukkueesta nousee sana ”helppo”. Mutta totuus onkin aivan jotain muuta.

Kovasta B-lohkosta Vienna oli ainut joukkue, joka eteni jatkoon, vaikka mukana olivat muun muassa Färjestad ja ZSC Lions.

Niitä itävaltalaisjoukkue ei paljoa kumarrellut.

– Ovat pelanneet noita vastaan ja voittaneet ne ihan pystyyn, niin se kertoo kaiken oleellisen siitä, että kuinka kova vastus on kyseessä. Tämmöiset Zurichit ja Färjestadit ovat ainakin omalla mittapuulla aika kovia seuroja, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumasi tulevasta CHL-vastuksesta SuomiKiekko-sivustolle.

– Vielä ei olla ihan tarkemmin tutustuttu, mutta yleisesti erittäin hyvä joukkue ja upeaa, että päästään sinne pelaamaan. Hyvät kulkuyhteydet ja sekin vielä, että saadaan ulkomaalainen joukkue vastaan.

– Erittäin positiivisin mielin otan vastaan, Marjamäki Viennasta.

Kärpät puolestaan selvitti CHL:ssä tiensä jatkoon, kun se voitti A-lohkon 13 pisteellä. Matkan varrella eteen tuli vain yksi tappio, kun Köln oli syyskuun alkupuolella parempi kotonaan.

Tiukkoja kamppailuita Kärpät kuitenkin väänsi kaikkien haasteiden keskellä, sillä samalla pelillisellä puolella oululaisjoukkueella on ollut arjessa kovasti tekemistä.

Avainpelaajilla taso on heitellyt, uudet pelaajat ovat totutelleet uutta systeemiä ja niin edelleen.

Marjamäki näkee kuitenkin nykysuunnan lupauksia herättävänä.

– Pyritään tekemään pieniä asioita hyvin ja jokainen tosissaan haluaa tehdä niitä hyvin. Ja ennen kaikkea kaiken keskiössä on puolustaminen. Kyllä se meillä ihan ykkösjuttu on, että pitää saada noiden päästettyjen maalien keskiarvot alas.

– Mutta olen todella tyytyväinen siihen, että ollaan hyökkäyspelissä saatu nimenomaan pelaamalla hyvää tulosta. Tarkoitus siinä on mennä eteenpäin juuri kiekon kanssa pelaamisella, mutta eivät asiat aina sormia napsauttamalla tule.

– Puolustuspelaaminen ja sitoutuminen joukkueessa alkavat olla hyvää sekä liidereitä rupeaa löytymään, niin on siinä paljon sellaisia hyviä aihioita, Marjamäki summaa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen