St. Louis Bluesin päävalmentaja Ken Hitchcock on mielissään Jori Lehterän ja Vladimir Tarasenkon yhteispelistä.

Lehterä ja Tarasenko pelasivat yhdessä parin kauden ajan KHL-joukkue Sibirissä. Nyt duo on päässyt pelaamaan hetken aikaa kimpassa rapakon toisella puolella.

Tarasenko on Bluesin tehokkain pelaaja saldolla 4+5, Lehterä neljänneksi paras pistein 2+4. Bluesin hyökkääjät ovat summanneet yhteensä 44 tehopistettä, joten suomalais-venäläinen akseli on takonut tästä kolmanneksen.

Päävalmentaja Hitchcock intoutuukin St. Louis Post-Dispatchin mukaan vertailemaan pelaajiaan NHL:n supertähtiin. Luotsi käytti esimerkkinä Anaheim Ducksin kaksikkoa Ryan GetzlafCorey Perry sekä Dallas Starsin tehonyrkkiä Jamie BennTyler Seguin.

Tarasenkon mukaan kovat odotukset sopivat ainakin hänelle.

– Se on tavallaan rankkaa, mutta pidän siitä kun ihmisillä on suuret odotukset. Se on hyvää painetta, Tarasenko kertoo.

Myös Lehterä on asiat kanssa sujut. Yhteispeli toimii ja se on tärkeintä.

– Tiedän, että hän on loistava pelaaja. Siksi haluan syöttää hänelle aina kun saan kiekon. Hän voi syöttää, laukoa ja haastaa samanaikaisesti. Ei voi tietää mitä hän aikoo. Lehterä kehaisee Tarasenkoa.

Hitchcock aikoo pitää parivaljakon yhdessä, ainakin toistaiseksi.

– (Paul) Stastnyn ja Tarasenkon yhdistelmä toimi hyvin. Lehterä ja Stastny ovat hyvin samantyylisiä pelaajia. Vladi ja Lehterä toimivat hyvin yhdessä, mutta emme vastusta myöskään Stastnyn ja Vladin yhdessäoloa, luotsi toteaa.