TPS nappasi tiistaina elintärkeän voiton Liigassa, kun joukkue kukisti Bluesin Turussa maalein 3-2.

Kolmen pisteen voitto oli samalla ensimmäinen pistepotti kahden avaustappion jälkeen.

Joukkueen voittomaalin kolmannessa erässä viimeistellyt Lauri Tukonen myönsi suoraan voiton merkityksen.

– Liiga on niin kova, että sarjassa pitää olla heti alkusyksystä asti hereillä. Eikä sitä koskaan halua hävitä kahta ottelua enempää putkeen. Tämä on helpottava voitto – varsinkin kun ei olla edes pelattu niin huonosti, hyökkääjä luonnehti SuomiKiekko-sivustolle.

Myös henkilökohtaisesti ilta oli onnistunut. Voittomaali oli monipuolisen hyökkääjän ensimmäinen piste TPS-paidassa. Se näkyi vapautuneessa tuuletuksessa maalin jälkeen.

– On ollut paikkoja, mistä on välillä rimatkin kilisseet. Tärkeä juttu, sitä haluaa kuitenkin uudessa paikassa näyttää, että on pelipaikan arvoinen.

Jäähyt riesana

Ilta oli kotijoukkueelle kaikkea muuta kuin helppo. Sarjan heikoin alivoimajoukkue meinasi hölmöillä pelin jälleen jäähyaition kautta.

– Pelattiin muuten taas hyvää lätkää, mutta jäähyjen määrä on edelleen liikaa. Se söi kahdessa pelissä hyökkäyspään tehoja, onneksi tänään pystyttiin taistelemaan sen kanssa, Tukonen pohdiskeli.

Mikä auttaa isojen jäähymäärien kanssa?

– Sen linjan kanssa pitää vain luovia. Turha siihen mitään muuta syytä on keksiä. Pitää pelata niin, että pystytään pois boksista, Tukonen täräytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo