Joskus tulee vastaan niitä pelejä, joiden kohdalla voi sanoa molempien joukkueiden pelanneen hyvin. Sellainen nähtiin Oulussa, kun Kärpät ja HIFK kävivät tasaisen väännön, joka ratkesi vasta voittomaalikilpailun jälkeen HIFK:lle lukemin 1-0.

Ratkaisevan onnistumisen pamautti HIFK:n kultakypärä Jasse Ikonen, jonka suora kuti yrityksessä pamahti ohi Kärppien maalilla torjuneen Iiro Tarkin.

– Molemmat olivat hyvin opiskelleet toisten pelityyliä ja sen takia vääntö oli hyvin tasaista. Olihan siellä totta kai paikkoja tehdä niitä osumia, mutta hyvä, että päättyi näin, Ikonen tuumasi pelin jälkeen SuomiKiekko-sivustolle analysoiden omaa onnistumistaan voittomaalikilpailussa:

– En sinänsä ollut scoutannut etukäteen mitenkään, mutta katsoin, että aika paljon oli tilaa siellä, mihin sitten päätin laukoa.

– Pisteitä lähdettiin hakemaan ja kaksi saatiin. Tiedettiin kuitenkin, että kun vielä viimeksi käytiin voittamassa täällä, niin Kärpät haluaa kyllä varmasti todella kovasti voittaa. Haluttiin vastata siihen ja onneksi pystyttiin se toteuttamaan, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen puolestaan pelistä.

Iso voiton avain nousi myös pelistä esille Törmäselle.

– Seitsemän jäähyä oli meillä, niin kyllä alivoima oli hyvää. Edellisessä pelissä meni neljä omiin, niin nyt saatiin se kuntoon. Siihen se voitto rakentui.

Ja sen voiton myötä tunnelma olikin katossa.

– Tämä on kuitenkin kova paikka pelata, niin kaksi pistettä mukaan täältä, onhan se hieno juttu aina, kultakypärä Ikonen pohti.

Kamppailussa oli positiivista myös hävinneen osapuolelle Kärpille. Sen allekirjoitti Kärppien puolella kultakypärää kantanut Juha-Pekka Haataja.

– Vaikka maaleja ei nähty, niin paljon hyvän pelin aineksia oli ilmassa. Semmoista sitoutunutta ja sitkeää peliä molemmilta. Kun pelit tästä etenevät ja kevät tulee vastaan, niin pitääkin olla suoritusten sitkeää ja kärsivällisiä. Nyt oli molemmilla noita, Haataja tuumasi.

– Maaleja ei tullut, mutta silti peli ei ollut semmoista tylsää hiihtelyä.

Isoksi voiton takuumieheksi nousi HIFK:n riveissä Ville Husso, joka nappasi nollapelin 34 torjunnan myötä.

– (Jan) Lundell on tehnyt hänen kanssaan hyvää työtä. Ville on nuori poika, mutta on pystynyt pitämään tasonsa. Totta kai myös pakit auttavat siinä ja tuossa hän kiittelikin heitä, sillä uhrautuvaa puolustuspelaamista oli siinä edessä. Niin se toki pitääkin olla, mitä kautta se veskaripelaaminen on helpompaa. Oli kyllä hyvä ja rankkareissa näki, että haluaa voittaa tämän, Törmänen kehui 19-vuotiasta ykkösveskariaan.

Lisää muun muassa Törmäsen mietteitä HIFK:n nykymenosta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen