Philadelphia Flyersin GM Ron Hextallin mukaan tilastotutkimuksen osuus Los Angeles Kingsin menestyksestä on ollut noin 5-7 prosenttia.

– Kingsin menestys ei johdu tilastoista. Tilastot ovat vain osa palapeliä. Palapelin kokonaisarvo on 100% ja tilastot ovat siitä palapelistä noin 5-7 prosentin verran. Mutta kun katsotaan kuinka tasainen liiga on, sekin vaikuttaa jotain. Tilastot ovat työkalu päätösten tekoon, mutta jos teet päätökset pelkkiin tilastoihin vedoten, olet vaikeuksissa, Hextall sanoi tilastoista Courier-Postille.

– Jääkiekko ei ole tilastourheilua. Baseball on. Baseballissa tilastoista on isompi hyöty kuin jääkiekossa. Meillä on vielä töitä tehtävänä tilastojen suhteen.

Hextall toimi ennen viime vuotista Philadelphiaan siirtymistä Los Angelesin apulais-GM:nä. Kings on voittanut Stanley Cupin kahdesti viimeisen kolmen kauden aikana.

Tänä kesänä tilastotutkijoiden palkkaamisesta on muodostunut ilmiö NHL:ssä. Toronto Maple Leafs on muun muassa perustanut oman osaston organisaatiossa tilastojen tutkimiselle.