Mikael Granlund tekee jättilahjoituksen tuen tarpeessa oleville lapsille.

Iceheartsin tiedotteen mukaan NHL-kiekkoilija lahjoittaa kymmenien tuhansien eurojen arvoiset jääkiekkovarusteet.

Minnesota Wildia edustava Granlund kertoi lahjoituksestaan Suomen Icehearts ry:lle. Lahjoitetut varusteet ovat menossa kahdelle pääkaupunkiseudun Icehearts-joukkueelle.

– Mitä enemmän osattomammat lapset saavat viettää vapaa-aikaa aikuisten kanssa, sitä paremmin he voivat. Haluan lahjoituksellani edistää Iceheartsin arvokasta työtä, koska se on todistetusti saavuttanut toiminnallaan hyviä tuloksia, Granlund perustelee.

– Totta kai saan itsekin hyvän mielen, mutta tärkeintä on se, että varusteet tulevat taatusti kovaan käyttöön. Tämä on ensimmäinen lahjoitukseni, mutta aion tehdä tästä jatkuvan jutun.

Tätä nykyä Icehearts toimii Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Lahdessa, Seinäjoella ja Ulvilassa. Yhteisön merkittävimmät tukijat ovat toimintapaikkakunnat ja RAY, mutta myös Granlundin tapaiset yksityiset lahjoittajat ovat mukana auttamassa.

Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Ville Turkka pitää Mikael Granlundin avausta upeana eleenä.

– Varusteet tulevat polttavaan tarpeeseen. Icehearts-joukkueiden pelaajat tulevat perheistä, joissa on vaikea osallistaa lapsia aikuisten ohjaamien harrastusten piiriin. Mukana on lapsia yksinhuoltaja-, maahanmuuttaja- ja vähävaraisista perheistä.

– Onnistumme tukemaan erinomaisesti myös sellaisia poikia ja tyttöjä, joilla on käytös- tai tunne-elämän häiriöitä. Ilman apuamme he eivät ehkä harrastaisi mitään missään.