Viime kauden loppupuolella ensimmäiset NHL-pelit tililleen saaneen Teuvo Teräväisen ensi kauden alun pelipaikka on vielä arvoitus.

Chicago Blackhawksin nuorten leirillä kovasti kehuja saaneen Teräväisen kanssa Blackhawks haluaa ottaa rauhassa, eikä kiirehtiä liikaa. Tätä GM Stan Bowman kävi läpi CSN Chicagolle.

– Teuvo on 19-vuotias ja tuolla on paljon näitä nuoria pelaajia, jotka ovat niiden 3 tai 4 vuoden edessä, missä he yrittävät kehittyä kovasti ei ainoastaan esimerkiksi voiman suhteen, vaan kestävyydenkin osalta. Kun miettiin, niin NHL-kausi vie veronsa kehon osalta. Pelaat kuitenkin toivottavasti yli 100 peliä vuodessa ja sitä varten pohjia ei tehdä vain muutaman viikon harjoittelemisella. Se on prosessi, Bowman kertaili ja jatkoi:

– Annan hänelle kunniaa siitä, että hän ottaa nämä asiat tosissaan, hän on valmis sitoutumaan ja tekemään töitä esimerkiksi noiden asioiden eteen. Meidän pitää vain olla kärsivällisiä ja hyväksyä se, että noissa jutuissa menee aikaa.

Vaikka AHL:ssä tulevan kauden aloittaminen ja ehkä jopa siellä tovin ajan pelaaminen ovat mahdollisia, on Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville innoissaan siitä, että mitä Teräväisen kohdalla kehittymisen askeleet ovat tuomassa.

– Hän tulee kehittymään niin hyökkäys- kuin puolustuspelin osalta kun hän pääsee kiinni kunnolla tähän meidän tapaamme pelata. On erittäin mielenkiintoista miettiä, että millaisia otteita häneltä nähdään siinä vaiheessa, kun hän on urallaan aivan siinä parhaalla mahdollisella tasolla. Hän on jännittävä kaveri katsottavaksi, Quenneville kävi läpi.