KHL on päässyt verkkosivujensa mukaan kompromissiin ulkomaalaissäännössä, joka koskee valkovenäläisiä kiekkoilijoita. Tulevalla kaudella valkovenäläisiä ei lueta ulkomaalaisiksi pelaajiksi venäläisseurojen kiintiössä, joka sallii viisi vierastyöläistä.

KHL oli varsin tiukan paikan edessä, kun liiga oli mennyt lupaamaan seuroille, ettei valkovenäläispelaajia lasketa enää tulevalla kaudella ulkomaalaiskiintiöön venäläisseuroissa. Kun kyseinen sääntömuutos tuli julki, se ei aluksi sopinut Venäjän urheiluministeriölle eikä maan jääkiekkoliitolle, mutta lopulta osapuolet pääsivät kompromissiin asiassa.

KHL perustelee päätöstä seuraavasti: korkean tason omaavat valkovenäläiset jääkiekkoilijat nostavat samalla koko liigan urheilullista tasoa, eikä siitä ole haittaa Venäjän maajoukkuetoiminnalle. Valkovenäläiset pelaajat vapautuvat myös kiintiöstä Valko-Venäjän ja Venäjän valtioliiton ansiosta, sillä valkovenäläisillä ei ole työperusteisia rajotteita.

Valko-Venäjän puolelta kompromissi tarkoittaa sitä, että venäläisiä pelaajia ei lasketa ulkomaalaisiksi Valko-Venäjän pääsarjassa. Venäjän jääkiekkoliiton ja urheiluministeriön (yhteistyössä KHL:n kanssa) tavoitteena on tuottaa enemmän pelipaikkoja nuorille venäläisille kiekkoilijoille, jotta he voivat nostaa taitotasoaan. Samalla se voisi nostaa Valko-Venäjän mestaruussarjan tasoa.