Kärpät aloitti lopulta vahvasti SaiPa-välieräsarjan, kun se päihitti vieraina Oulussa toimineen lappeenrantalaisjoukkueen lukemin 6-2.

Kuten HPK-sarjan lopulla, Kärppien isona nimenä toimi Juhamatti Aaltonen, joka iski tehot 1+2.

Aaltonen itse oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen sarja-avauksessa.

– Kyllä ainakin omasta mielestäni olen siihen. Parannettiin kuitenkin loppua kohden ja oltiin vielä todella tylyjä siinä loppupuolella. Pidettiin päät kylmänä ja rankaistiin ylivoimilla, Aaltonen pohdiskeli SuomiKiekko-sivustolle.

– Se oli ihan hyvä startti tähän, kuului tiivistys.

Silti käynnistymisvaikeuksia oululaisjoukkueella hieman oli.

– Ensimmäisessä erässä mentiin katselemaan, että miten se homma lähtee liikkeelle. Sitten toiseen erään kyllä parannettiin. Sekin totta kai on, että he pääsivät kahdesti johtoon ja kyllähän se syö miestä aina, kun toinen tulee tasoihin ja menee vielä ohi. Mutta vastustaja on kyllä kova, Aaltonen antaa kunniaa myös SaiPalle.

SaiPassa ja puolivälierissä vastassa olleessa HPK:ssa on lopulta paljon samaa Leijonien mukana olympialaisissa viilettäneen taitavan laiturin mukaan.

– Aika samantyylisiä lopulta ovat. Karvaavat kovaa ja ovat rohkeita kiekollisesti. Mutta SaiPa pelaa kyllä huomattavasti fyysisemmin kuin HPK.

Henkilökohtaisella tasolla Aaltonen pelaaminen on ollut vapautunutta viime aikoina. Osatekijä sen takana ovat HPK-sarjassa tulleet onnistumiset.

– Ne ruokkivat ja kun niitä tulee lisää, niin totta kai nekin antavat sitten puolestaan taas lisää potkua. Täytyy kuitenkin muistaa se, että niitäkin pelejä tulee, missä onnistumisia ei välttämättä tule. Silloin pitäisi pystyä olemaan kuitenkin hyödyksi joukkueelle. Ei tämä koko sarja tule olemaan täynnä tämmöisiä 6-2-lukemia, vaan varmasti tulee olemaan tiukkoja pelejä jatkossa, Aaltonen näkee.

Kärppien ja SaiPan sarja jatkuu perjantaina Lappeenrannassa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen