Tänä kesänä Columbus Blue Jacketsin scoutiksi ryhtynyt Josef Boumedienne on tervehtinyt pelaajauransa jälkeistä aikaa varsin positiivisella tavalla.

Kiirettä on piisannut koko syksyn ajan.

– Täysi rähinä päällä. Pelaajia tässä seuraillaan ja saa pysyä lajin parissa, Boumedienne tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Pelit kaukalon puolella loppuivat viime keväänä, samalla hetkellä kun Kärpät oli pudonnut Villi kortti -kierroksella Lukolle.

Mutta onko Boumediennellä ollut vielä haluja palata takaisin kaukaloon pelitapahtumien äärelle?

– Ei ole ollut kyllä yhtään millään tavalla, ainakaan toistaiseksi. En ole nyt puoleen vuoteen oikeastaan edes kauheasti harjoitellut. Realismi on se, etten oikein tiedäkään, että mahtuisivatko pelihousut edes jalkaan tällä hetkellä, 35-vuotias ex-puolustaja naurahtaa.

– Pelasin niin monta vuotta ja viimeiset vuodet olivat aika tuskallisia monien loukkaantumisten takia. Hyvä näin.

Boumediennen toimenkuva Blue Jacketsin scouttina painottuu vahvasti juuri Pohjoismaiden lupauksien tarkkailuun.

– Kartoitan pelaajia, jotka ovat pääsääntöisesti syntyneet vuonna 1996 ja joita saa ensi kesänä varata. Juuri katsoa ja tarkkailla sitä, että ketkä ovat sellaisia pelaajia, jotka sopisivat meille organisaatioon.

Matkustuspäiviä riittääkin, jopa enemmän kuin joukkueena mentäessä.

– Itse asiassa nyt saa reissata entistä enemmän kuin pelaajauralla. Mutta mukavaa on ollut kyllä.

Kekäläisen houkuttelemana

Boumediennellä päätös pelaajauran lopettamisesta ja muihin hommiin siirtymisestä oli mielessä jo edelliskauden loppuvaiheilla.

Silloin Blue Jacketsin nykyisen toimitusjohtajan Jarmo Kekäläisen puhelu laittoi ajatukset pyörimään.

– Jarmo kyseli helmikuussa tai maaliskuussa, että olisi mahdollista tämmöinen tai kiinnostaisiko, jos meinaat lopettaa. Vielä silloin ajattelin, että jonkun vuoden varmaan vielä pelailen. Sitten kuukauden verran asiaa mietin, niin se ajatus ja päätös kypsyivät.

– Loppupeleissä päätös oli aika helppo sitten. Henkisesti se tuli siinä jossain vaiheessa siinä ennen kauden loppumista.

Yhteistyö ja toiminta uudessa organisaatiossa on alkanut Boumediennen mukaan mukavissa merkeissä.

– Eniten olen Ville Sirenin kanssa tekemisissä, kun hän on meidän pääscoutti ja hän on enemmän tässä omassa päivittäisessä tekemisessäni kiinni. Jarmo on GM ja hänellä sitten on vähän enemmän muutakin ajateltavaa. Villen kanssa ollaan tiiviisti yhteydessä.

Vaikka Boumediennellä toimenkuvana on nuorten lupausten seuraaminen Euroopassa, myös Blue Jacketsin otteet joukkueena herättävät mielenkiintoa.

– Yritän heidän pelejä katsella mahdollisimman usein ja tuloksia aina heti kun aamulla herää. Kyllä heidän otteita tulee kovasti seurattua.

Pieni vuoristoratamaisuus on noussut esille nuoren joukkueen otteissa.

– Aika ailahtelevaa on pelaaminen ollut. Välillä tulee helppoja voittoja ja seuraava peli puolestaan saattaa olla 0-7-tappio. Kovasti on töitä edessä, mutta oikeaan suuntaan on organisaatio mennyt, jos miettii vaikka edellisiä 10 vuotta. Viime vuonna joukkue pääsi nipin napin pudotuspeleihin ja tänä vuonna on varmasti kova halu ja päästä sinne taas.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen