Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä järjestetyn NHL Draftin ensimmäinen suomalaisvaraus oli odotetusti Konsta Helenius, jonka Buffalo Sabres poimi avauskierroksen 14. vuorolla.

Hyökkääjälupauksen uusi pomo, Sabresin GM Kevyn Adams iloitsi suomalaisen jäämisestä seuran varattavaksi ennakoitua myöhäisemmällä varausnmerolla.

– Hän on luonnollinen sentteri. Erittäin hyvä molempiin suuntiin, todella kilpailuhenkinen. Hänessä on paljon asioita, joista pidämme, Adams listaa suomalaislupauksensa vahvuuksia Sabresin videolla.

Adamsin mukaan Heleniuksen valmius pelata NHL:ssä saattaa olla yllättävän lähellä.

– On hankala sanoa, koska hänen kaltaisensa pelaaja on valmis NHL:ään, mutta kun sinulla on kokemusta miesten sarjoista ja MM-kisoista, se nopeuttaa asioita. Haluamme aina asettaa pelaajan sellaiseen asemaan, jossa hänellä on mahdollisuudet menestyä. Hän on pelaaja, jota kohtaan meillä on todella korkeat odotukset.

– Uskomme, että hän on ennemminkin lähempänä kuin kaukana, Adams arvioi.

Heleniuksen lisäksi varaustilaisuuden avauskierroksella huudettiin toinenkin suomalaisnimi, kun Dallas Stars vahvisti ”suomalaismafiaansa” nappaamalla TPS-lupaus Emil Hemmingin kierroksen loppupäässä 29. vuorolla.

LUE MYÖS: