OSTRAVA. Sveitsi pelaa Tshekin MM-kisojen välierissä. Asia varmistui, kun maa kaatoi naapurinsa Saksan puolivälierissä maalein 3-1.

Samalla alppimaa selätti peikkonsa. Sveitsi on pelannut viime vuosina erinomaisen lohkovaiheen, mutta pudonnut toistuvasti puolivälierissä. Viimeksi Sveitsi pelasi välierissä vuonna 2018.

– Olen todella iloinen. Tämä oli iso peli. Puolustimme erittäin hyvin ja juuri niin meidän on pelattava, Sveitsin supertähti ja kapteeni Roman Josi sanoi hallin käytävillä pelin jälkeen.

– Saksa pelaa aina kovaa, eikä tilaa ole paljon. Mutta emme antaneet heille paljonkaan paikkoja.

Prahassa Leijonien Jesse Puljujärvi sanoi, ettei näe matkustamisessa Ostravaan mitään hyvää. Yhtä lailla Sveitsinkin oli taivallettava puolivälieräottelua varten Prahasta Ostravaan.

– Se meni aika helposti. Tulimme tänne aikaisin eilen ja kävimme jäällä. Nyt on luonnollisesti hienoa mennä takaisin, Josi sanoi.

Sveitsin ja Saksan välisessä ottelussa katsomossa oli runsaasti tyhjiä paikkoja. Ääntä kuitenkin piti sveitsiläisfanien ryhmä.

– Se on hämmästyttävää. Lohkovaiheessa heitä oli ihan valtavasti joka paikassa, ja tännekin heitä oli tullut paljon. Ei ole ihan helppoa matkustaa tänne, joten arvostamme sitä kovasti, Josi sanoi.

Ja olihan yksi valtava lehmänkello raahattu tänne Ostravaankin. Siitä Josi vasta innostuikin.

– Se on sveitsiläinen perinne. Se on niin hienoa, että he ottavat ne mukaan peleihin!

Useiden kilojen painoinen lehmänkello ei ole sitä kaikkein helpointa rekvisiittaa mukana raahattavaksi. Jo pelkkä kellon kalisuttaminen on silmin nähden raskasta puuhaa.

– Ei hajuakaan, miten he kuljettavat niitä mukanaan. Se on sitä sitoutumista, Josi sanoi.

Josi pelaa seuratasolla NHL:n Nashville Predatorsissa. Onko siellä näkynyt lehmänkelloja?

– Ei vielä, toivottavasti jonain päivänä!

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS