PRAHA. Ruotsi jäi Tshekin jyrän alle MM-kisojen välierissä. Tshekki höyrysi taululle peräti 7-3-lukemat ja eteni loppuotteluun.

Yksi käänteentekevä hetki ottelussa nähtiin toisen erän puolivälin tienoilla, kun Tshekki johti maalein 4-2. Jan Rutta taklasi kulmassa rumasti Isac Lundeströmiä kyynärpäällä päähän, selvisi tilanteesta ilman rangaistusta ja lähes heti perään Tshekki iski viidennen maalinsa.

– En ole nähnyt vielä videota, mutta tunsin, että jokin osui päähäni. Katsotaan myöhemmin, kuinka paha se tilanne oli, Lundeström sanoi SuomiKiekolle pelin jälkeen.

Lundeström sanoi, ettei taju mennyt taklauksesta, vaan hän tiesi koko ajan mitä tapahtui. Hyökkääjä talutettiin pukuhuoneeseen, mutta myöhemmin hän palasi peliin.

Lundeström sanoi, että Rutta tuli pahoittelemaan tilannetta.

– Hän pyysi anteeksi ja sanoi, ettei tarkoittanut sitä. Toivon niin [ettei hän tarkoittanut sitä], Lundeström sanoi.

Olisiko Tshekin pitänyt saada tilanteesta viiden minuutin jäähy?

– Ehkä. Kuten sanoin, en ole vielä nähnyt videota, mutta tunsin jonkin osuvan päähäni.

Kaiken kaikkiaan Lundeström antoi kehut Tshekin joukkueelle.

– Kova pettymys. He pelasivat hyvin. Me aloitimme vahvasti ja saimme alkuun maalin. He nousivat nopeasti tasoihin ja sama juttu seuraavien maalien kanssa.

Toinen erä oli vaikea teille. Mitä tapahtui?

– Pieniä virheitä, joitain aloitustappioita. Samaan aikaan on sanottava, että heillä on todella hyvä, hyökkäysvoittoinen joukkue. Me pidimme paljon kiekkoa hyökkäysalueella ja loimme tilanteita, mutta… tiukka peli.

Suomi onnistui tekemään Ruotsia vastaan vain yhden maalin, kun taas Tshekki latoi kiekon reppuun peräti seitsemän kertaa. Lundeströmiltä kysyttiin, oliko Tshekki näin paljon parempi kuin Suomi.

– Ne ovat kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Tshekki on hyvin hyökkäysvoittoinen. Suomi taas vetäytyy enemmän, heillä on hyvä rakenne ja he pelaavat vahvaa puolustuspeliä. Tiesimme, että vastassamme on hyvin hyökkäävä joukkue, mutta 7-3-lukemat eivät kuvasta pelitapahtumia.

Tshekki pelaa sunnuntaina finaalissa, kun taas Ruotsin kohtalona on pelata pronssista.

– Juuri nyt on vaikeaa edes miettiä pronssiottelua. Ehkä sitä huomenna ajattelee vähän enemmän.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS