Leijonat kohtaa Ruotsin MM-kisojen puolivälieräottelussa. Kamppailu käynnistyy torstaina kello 21:20.

NHL-tähdillä varustettu Ruotsi lähtee otteluun ennakkosuosikkina voitettuaan alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Suomella oli puolestaan lohkovaiheessa runsaasti vaikeuksia. Tunnetusti puolivälierävaiheessa kaikilla joukkueilla on kuitenkin jälleen mahdollisuus ottaa iso voitto ja edetä mitalipeleihin.

Ruotsissa ollaan tuttuun tapaan irvailtu Leijonille ennen ottelua ja pidetty Tre Kronoria varmana voittajana jo ennakkoon. Aftonbladet nosti torstaina esiin Leijonien kokoonpanomuutokset.

Puolivälierässä Suomen maalilla nähdään Emil Larmi, joka on pelannut turnauksessa vasta kaksi ottelua. Näissä Suomi on kohdannut Tanskan ja Iso-Britannian. Harri Säteri pelasi alkulohkossa puolestaan viisi ottelua, joista hän onnistui voittamaan vain yhden.

Aftonbladet pitää Suomen maalivahdin vaihtoa kohtalonotteluun paniikkiratkaisuna.

– Harri Säteri on ollut Jukka Jalosen selkeä ykkösvalinta läpi turnauksen. Kokenut maalivahti on pelannut kaikki kovat ottelut. Ja kun MM-turnaus etenee tärkeimpään vaiheeseensa, Jalonen päättää yllättäen jättää Säterin sivuun, lehti kirjoittaa.

Aftonbladet otti huomioon myös sen, että Leijonien jokainen hyökkäysketju on muuttunut sitten edellisen Sveitsi-ottelun. Tähän ratkaisuun on jouduttu turvautumaan osittain myös pakon edessä, nimittäin Mikael Granlund on pelikiellossa.

LUE MYÖS