OSTRAVA. Suomi kaatui saappaat jalassa Ruotsia vastaan MM-kisojen puolivälierissä.

Leijonat oli selvä altavastaaja NHL-tähtiä pursunneeseen Ruotsiin verrattuna. Lopulta Suomi kuitenkin sinnitteli mukana, ja Ruotsi voitti pelin vasta jatkoajalla maalein 2-1.

– Tuntuu, että ollaan yleensä saatu kaivettua noita yhden maalin pelejä, että ne on yleensä kääntyneet omiin. Nyt ei saatu käännettyä. Se oli outoa, en tiedä mistä se jäi kiinni, Suomen kapteenina Ruotsi-ottelussa toiminut Olli Määttä tuumasi pelin jälkeen koko turnauksen antia.

– Tiukkoja pelejä tuppaavat olemaan. Ei se koskaan taistelusta tai asenteesta jää tällä joukkueella kiinni, se löytyy aina sieltä. Siitä voi olla ylpeä ja pitää olla ylpeä. Sen pitää olla tulevaisuudessakin samanlaista.

Suomen joukkue oli materiaaliltaan yksi heikoimpia pitkään aikaan. Toisaalta Määttä myös näkee, että kotimaisessa Liigassakin pelaavat pelaajat ovat tasoltaan laadukkaita.

– Tuntuu, että Suomessa ehkä vähän aliarvostetaan sitä, kuinka laaja meidän pelaajamateriaalimme loppujen lopuksi on. Olen kuullut itsekin tosi paljon, että Liigaakin on vähän haukuttu. Kyllä sielläkin on hyviä pelaajia, Määttä sanoi.

– Se kulttuuri mikä tässä joukkueessa on, kun tähän tullaan, niin kaikki ottavat kunnialla sen, että tässä pelataan voitosta. Kukaan ei katso omaa napaansa, vaan pelataan joukkueena.

– Me ollaan aina todella vaikea joukkue pelata vastaan. Muut joukkueet tietävät sen, minkälaista peliä se tulee olemaan. Koskaan ei tule olemaan helppoa meitä vastaan. Voidaan kunnialla ottaa se.

Määtän mukaan se on Leijonille jo tuttua kauraa, että media ja katsojat aliarvioivat joukkuetta.

– Onhan se näytetty aikaisemminkin, mitä joukkueita on… mainitsitte vuoden 2019 ja muut. Kyllähän meillä se itseluottamus on… Mitä puhuttiinkin ennen peliä, tiedettiin että tosi moni epäröi meitä ja varmaan ihan syystäkin. Hatunnosto Ruotsille, kuinka hyvin ovat pelanneet koko turnauksen, Määttä sanoi.

– Mutta kyllä me tiedetään, kuinka hyviä mekin olemme ja kuinka vaikeita olemme pelata vastaan. Se että me taistellaan ja raadetaan, pienestä se jää kiinni.

Jukka Jalosestakin Määtällä oli sananen sanottavana. Jalosen mittavan maajoukkueuran myötä Leijonilta on alettu odottaa asioita eri tavalla kuin aiemmin.

Joskus huhuiltiin, etteivät NHL-tähdet ihan luottaneet tai uskoneet Jalosen pelitapaan. Määtän mukaan ainakaan enää se ei pidä paikkaansa.

– Mä en osaa sanoa, mitä se on ennen ollut, mutta onhan se ansainnut sen, miten korkealle arvostetaan.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS