PRAHA. Jesse Puljujärvi on ollut Leijonien parhaita pelaajia MM-kisoissa, mutta Tanska-ottelu meni laitahyökkääjältä hieman kehnommin.

Puljujärvi myönsi ottelun jälkeen saaneensa pelin tiimellyksessä palautetta kahteen kertaan päävalmentaja Jukka Jaloselta. Ensimmäinen tuli pelillisestä valinnasta.

– Joo kerran tuli, kun oli hirveä vauhti keskellä ja painoin pitkän kiekon siitä. Yritin [Patrik] Puistolalle syöttää. Siinä olisi voinut luistella kovaa vauhtia keskelle ja sitten jakaa laitaan, Puljujärvi sanoi SuomiKiekolle pelin jälkeen.

Toinen kerta koski kypärän putoamista. Jalonen on toimittajille turnauksen aikana paasannut kypäräsäännöstä. Eli jos kypärä putoaa pelin aikana, vaihtoon on tultava saman tien – joko kypärän kanssa tai ilman.

Puljujärveltä kypärä putosi pelitilanteessa. Hän laittoi kypärän takaisin päähänsä ja jatkoi pelaamista. Suomelle ei kuitenkaan tuomittu tilanteesta jäähyä.

– Aa joo, se sanoi, että: ”Älä laita takaisin päähän.” Mä unohdin sen joo, Puljujärvi sanoi pelin jälkeen.

– Teki ison virheen. Kyllä sanoin jälkeenpäin, kun hän tuli vaihtoaitioon, että kävi hyvä tsägä ettei tullut kaksiminuuttista. Olisi pitänyt tulla. Ilman muuta pois sieltä, Jalonen puolestaan vastasi SuomiKiekon kysymykseen.

– Pulju jotenkin kuvitteli, kun häneltä lyötiin se pois päästä, että hän voi jatkaa peliä. Se on ihan sama, miten se putoaa pois päästä, niin silloin pelit eivät jatku. Meillä kävi siinä hyvä tuuri.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS