Kanadalainen Landon DuPont, 14, on saamassa näillä näkymin tällä viikolla poikkeuksellisen pelaajan statuksen Kanadan junioriliigan CHL:ltä, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoo.

Valinta poikkeukselliseksi pelaajaksi tietäisi sitä, että vuonna 2009 syntynyt DuPont voisi siirtyä Kanadan juniorisarja WHL:ään jo 15-vuotiaana.

– Everett Silvetips voitti WHL:n varausarvonnan, joten heillä on 1. varaus. DuPontin tilanteesta ei ole vielä tiedotettu virallisesti, mutta sen odotetaan tapahtuvan alkavalla viikolla, Friedman taustoitti viikonloppuna Sportsnetin lähetyksessä.

Calgarysta kotoisin olevasta puolustajasta on tulossa Connor Bedardin jälkeen WHL:n historian toinen poikkeusluvan saanut pelaaja.

Kanadan juniorisarja OHL:ssä poikkeuksellisen pelaajan kunnianosoituksen ovat saaneet John Tavares, Aaron Ekblad, Connor McDavid, Sean Day, Shane Wright ja Michael Misa. QMJHL:ssä poikkeuslupa on annettu Joe Velenolle.

DuPont on pelannut tällä kaudella Calgaryn Edge Schoolin alle 18-vuotiaiden joukkueessa 30 ottelua mättäen hurjat tehopisteet 19+43=62. Pudotuspeleissä 180-senttinen ja 77-kiloinen puolustajalahjakkuus summasi viidessä pelissä pisteet 5+11=16.

DuPontin isä Micki DuPont muistetaan NHL:stä vuosilta 2001-08. 177-senttinen puolustaja pelasi Calgary Flamesin, Pittsburgh Penguinsin ja St. Louis Bluesin paidassa neljän NHL-kauden aikana 23 ottelua. Suurimman osan urastaan DuPont vietti Euroopassa Saksan ja Sveitsin pääsarjoissa. Hän edusti myös Kanadan maajoukkuetta MM-kisoissa keväällä 2006.

LUE MYÖS: