Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista käytiin uskomaton taistelu Suomen aikaan keskiviikona vastaisena yönä.

Washington Capitalsin hyökkääjä T.J Oshie tyhjiin laukoma maali johdatti Capitalsin pudotuspeleihin ja 2-1-voittoon Philadelphia Flyersista.

Ratkaisu oli poikkeuksellinen, sillä Flyers päävalmentaja John Tortorella otti maalivahdin pois 1-1-tilanteessa kolmannen erän lopussa, koska päästäkseen pudotuspeleihin joukkueen piti saada kaksi pistettä varsinaisella peliajalla. Flyers tarvitsi tämän ohella myös Montreal Canadiensin voiton Detroit Red Wingsistä varsinaisella peliajalla sekä myöhemmin New York Islandersin voiton Pittsburgh Penguinsista.

Tortorella ei tiennyt, että noin minuutti ennen maalivahdin ottamista pois Red Wings oli tasoittanut Canadiensia vastaan vain 3,3 sekuntia ennen ottelun loppua ja sinetöinyt seuran kohtalon.

Capitalsin voiton myötä Flyersin, Red Wingsin ja Penguinsin pudotuspelihaaveet kariutuivat. Capitals ja Red Wings olivat lopulta tasoissa 91 pisteessä, mutta Capitals eteni jatkoon, koska heillä oli runkosarjassa enemmän voittoja varsinaisella peliajalla.

Capitals pelaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella NHL:n runkosarjan voittanutta New York Rangersia vastaan.

Washington Capitals

@Capitals
Playoffs called and they emptied the net for us

#ALLCAPS | @Verizon

LUE MYÖS: