Suomen Jääkiekkoilijat ry on lähettänyt Liigalle, Jääkiekkoliitolle ja Liiga-seuroille vaatimuskirjeen, jossa se esittää neljä vaatimusta sarjajärjestelmän tulevaisuuteen ja muuhun yhtestyöhön liittyen. Jos vaatimuksiin ei suostuta 8. maaliskuuta mennessä, pelaajajärjestys uhkaa osapuolia oikeustoimilla. Voit lukea asiasta tarkemmin tästä.

Jääkiekkoliiton entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Kalervo Kummola otti asiaan kantaa X:ssä.

– Joonas Donskoin haastattelua katsellessa tuli mieleen, että pelaajayhdistyskin voisi keskittyä auttamaan lopettavia pelaajia siirtymään siviiliin ja jättää sarja-ym. järjestelmät niiden huoleksi, joille ne kuuluu, Kummola kirjoittaa.

Donskoi joutui päättämään NHL-uransa viime keväänä vain 31-vuotiaana. Hän kärsi uransa aikana seitsemän aivotärähdystä, eikä palautunut viimeisestä enää pelikuntoon. Kauden 2022-23 aikana Donskoi ei pelannut ainuttakaan ottelua.