Suomen Jääkiekkoilijat ry on ryhtynyt koviin toimiin. Pelaajayhdisty lähettänyt Liigalle, Jääkiekkoliitolle ja Liiga-seuroille vaatimuskirjeen. Yhdistyksen mukaan Liiga on ”usealla perusteella kilpailuoikeuden vastainen”. Asiasta uutisoi Yle Urheilu, joka on myös nähnyt kyseisen kirjeen.

Kirjeessä pelaajayhdistys esittää neljä vaatimusta. Ensimmäinen vaatimus koskee Liigan avaamista ja sarjajärjestelmää: ”Jääkiekkoliitto, Liiga ja Liigaseurat välittömästi lopettavat niiden muodostaman kartellin ja määräävän markkina-aseman väärinkäytön eli suljetun SM-liigan asettamalla läpinäkyvät, syrjimättömät, objektiiviset, suhteelliset, selkeät, ja kirjalliset lisenssiehdot sekä -kriteeristön, jotka täyttämällä urheilullinen sarjapaikka ja jääkiekko- ja siihen liittyvien palveluiden tarjoaminen SM-liigassa on mahdollista saavuttaa.”

Toinen vaatimus on, että SJRY täytyy ottaa mukaan Huippukiekon neuvottelukuntaan tasavertaiseksi päätöksentekijäksi. Aiemmin yhdistykselle tarjottiin paikkaa neuvottelukunnan avustustyöryhmissä, mutta SJRY kieltäytyi tästä mahdollisuudesta, koska se ei tarjonnut mahdollisuutta osallistua päätöksentekoon.

Kolmas vaatimus on, että pelaajayhdistys saa nähdä Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteisytösopimukset, jotta yhdistys saisi tietää Liigan lisenssiehdot.

Neljäs ja viimeinen vaatimus on, että Jääkiekkoliitto, Liiga ja Liiga-seurat korvaavat SJRY:lle koituneet asianajokulut selvitystyöhön liittyen.

Jos pelaajayhdistyksen vaatimuksiin ei suostuta 8. maaliskuuta kelllo 16 mennessä, aikoo SJRY ryhtyä ”ilman erillistä ilmoitusta kaikkiin tarpeellisiksi katsomiinsa oikeudellisiin toimiin”.