New York Rangersin Kaapo Kakko on noussut mukaan NHL:n siirtotakarajan treidispekulaatioihin TSN:n uutisoitua Rangersin ottavan vastaan tarjouksia 22-vuotiaasta suomalaisesta.

The Hockey Newsin Lucas Standel ottaa tuoreessa kolumnissaan kantaa Kakon ympärillä velloviin huhuihin. Toimittajan mielestä entisen kakkosvarauksen kauppaaminen olisi jättimäinen virhe Rangersiltä.

– Kakko täyttää 23 vuotta helmikuussa. Useimmat Rangersin runkopelaajista ovat 30-vuotiaita tai vanhempia, joten joukkue tarvitsee myös nuoria pelaajia tasapainottamaan ikäjakaumaa. Vaikka hänen kehityksensä ei ole ollut aivan odotetunlaista, hän on silti erinomainen NHL-pelaaja, Standel näkee.

– Hänestä ei tule samanlaista pistelinkoa kun hänen edellään varatusta Jack Hughesista, mutta hän osaa tehdä likaista työtä ja avaa sitä kautta maalipaikkoja ketjukavereilleen, Standel perustelee.

– Hän on vastuullinen pelaaja puolustussuuntaan ja pystyy pelaamaan luotettavasti shutdown-roolissa kolmansien erien lopulla.

– Kakko on yhä nuori pelaaja, jolla on rutkasti varaa parantaa. Hän tuo Rangersin peliin aspektejä, joita useat muut pelaajat eivät tuo. Rangers tarvitsee halpoja pelaajia, jotka voivat täyttää ruudut tähtipelaajien takana. Tällä reseptillä menestyvät organisaatiot on rakennettu, Standel muistuttaa.

Tästä kaudesta 2,1 miljoonaa dollaria tienaavan Kakon sopimus umpeutuu tulevana kesänä. Standel arvioi miehen vuosipalkan pysyvän seuraavan sopimuksen myötä suunnileen nykyisellä tasolla, mikä tekisi miehestä edullisen top 9 -hyökkääjän Rangersille.

LUE MYÖS: