Arizona Coyotesin puolustaja Juuso Välimäki loukkaantui vaarallisesti marraskuisessa ottelussa Dallas Starsia vastaan. Jani Hakanpään lämäri lävähti suoraan Välimäen kasvoihin. Ottelu jäi Välimäen osalta kesken ja hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan.

Daily Faceoffin mukaan ambulanssi jätti Välimäen, tämän vaimon ja Coyotesin työntekijän päivystykseen. Sairaalahenkilökunta oli kiireinen muun muassa ampumatapausten vuoksi, ja Välimäki passitettiin hotellille alustavien tutkimusten jälkeen. Suomalaispuolustajan oli määrä nukkua yön yli ja palata sairaalaan seuraavana aamuna.

Välimäki oli pahassa kunnossa, ja jäi kehotuksesta huolimatta sairaalaan. Hänen kasvonsa olivat veressä, hänellä oli reikä suussa ja runsasta sisäistä verenvuotoa. Jos Välimäki todella olisi mennyt hotelliin nukkumaan, hän olisi lääkäreiden mukaan mahdollisesti nukkuessaan tukehtunut omaan vereensä.

Välimäki sai hoitoa lopulta vasta viisi tuntia myöhemmin. Hänen vaimo Vilma otti yhteyttä pelaajajärjestö NHLPA:han, joka järjesti suomalaisell hoitoa.

Välimäen suuvamma vaati 55 tikkiä. Lisäksi hänen kasvojensa luu oli murtunut ja hän menetti kolme hammasta.

Nyt NHL ja NHLPA tutkivat yhdessä, jätettiinkö tapauksessa noudattamatta NHL:n protokollaa loukkaantuneiden pelaajien suhteen.