Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut JYPissä pelaavan Severi Lahtisen kahdeksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Rikos tapahtui viime kesäkuussa Päijät-Hämeessä.

Oikeudenkäynnistä uutisoitiin aiemmin syyskuussa ilman Lahtisen nimeä. Tällöin JYPin johdosta kerrottiin, ettei heillä ollut tietoa syytteestä. huolimatta Lahtinen on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua JYPin riveissä. Syytteestä huolimatta Lahtinen pelasi vielä 7. lokakuuta Kärppiä vastaan.

Syyttäjän mukaan Lahtinen oli ollut kesäkuussa yötä uhrin asunnolla festivaalien jälkeen. Syyttäjän mukaan Lahtinen oli raiskannut uhrin tämän ollessa nukkumassa. Syyttäjän mukaan uhri oli päihtymyksensä ja nukkumisensa vuoksi kyvytön puolustamaan itseään.

Lahtisen mukaan sukupuoliyhteys oli tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Oikeuden mielestä uhrin kertomus oli ollut yksityiskohtainen ja se oli säilynyt johdonmukaisesti samanlaisena. Myös todistajakertomukset vahvistivat uhrin versiota tapahtumista. Eräs todistaja oli kertonut saaneensa kyseisenä yönä tekstiviestin, jossa uhri oli pyytänyt häntä tulemaan paikalle. Todistajan tultua paikalle uhri oli itkenyt ja kertonut, mitä oli tapahtunut. Todistaja oli käskenyt Lahtista poistumaan asunnosta.

Oikeus piti tekoa sen verran vakavana, ettei rangaistusta voi suorittaa ehdollisena. Lahtisella on myös historiassaan jo yksi aiempi ehdollinen vankeusrangaistus.