The Athletic -sivusto on julkistanut aikaisen ennustuksen kesällä 2024 pidettävästä NHL:n varaustilaisuudesta. Asiantuntija Scott Wheeler arvioi Suomeen todellista jättipottia.

Varausennustuksen sijoilta 5. ja 6. löytyvät suomalaiset superlupaukset Aron Kiviharju (HIFK) ja Konsta Helenius (Tappara).

Suomalaisista myös Veeti Väisänen (KooKoo) ja Emil Hemming (TPS) ovat arvioitu ykköskierroksen varauksiksi. Väisänen on sijalla 23. ja Hemming sijalla 31.

Kesän 2024 varaustilaisuuden ykkösvalinnan uskotaan olevan kanadalainen Maclin Celebrini. Bostonin yliopistojoukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä on Wheelerin mukaan selkeä kärkivaraus tällä hetkellä.

Wheeler uskoo, että Celebrinin jälkeen sijoista 2-4. käydään kiivas taistelu Cole Eisermanin (USA), Artjom Levshunovin (Valko-Venäjä) ja Ivan Demidovin (Venäjä) välillä. Tällä hetkellä Eiserman on toisena, Levshunov kolmantena ja KHL:ssä huimaa nousua tekevä Demidov neljäntenä.