Columbus Blue Jackets kohautti kesällä valitsemalla seuraavaksi päävalmentajakseen Mike Babcockin. Kokenut Babcock tunnetaan kovasta vaatimustasostaan ja kyseenalaisesta tavastaan käsitellä pelaajiaan, joka herätti pahennusta hänen edellisessä työpaikassaan Toronto Maple Leafsin päävalmentajana.

Valmentajauutisen jälkeen Pohjois-Amerikassa ja etenkin Calgaryssa käytiin paljon keskustelua siitä, mitä pehmeän hyökkääjän maineessa oleva Johnny Gaudrau mahtaa uudesta käskijästään miettiä. Nyt Gaudreau on kertonut mietteensä Babcockista NHL.comin haastattelussa.

– Olen jutellut hieman Babsin kanssa. Hän vaikuttaa tosi hyvältä jätkältä. Rupattelimme hänen kanssaan 45 minuutista tuntiin, kun olin Columbuksessa Boone Jennerin häissä. Vaihdoimme ajatuksia ja pääsimme heti hyvään alkuun. Ja me kumpikin odotamme kovasti leirityksen alkua. Hän odottaa paljon joukkueeltamme ja sitä me valmentajaltamme haluamme, Gaudreau sanoo.

– Hän on ollut tässä liigassa pitkään. Hän on suora sen suhteen, mitä hän haluaa ja miten hän haluaa joukkuetta johtaa. Sitä me tarvitsemme. Tarvitsemme kovapäisen valmentajan, joka vaatii meiltä paljon harjoituksissa ja peleissä. Olen innoissani aloittamassa kautta hänen kanssaan, ja uskon, että meillä tulee olemaan hyvä vuosi.

Vaativa valmennus ei ole uusi asia Gaudreaulle. Hän pelasi Calgary Flamesissa Darryl Sutterin alaisuudessa. Vielä hyökkääjä ei kuitenkaan osaa verrata kahta tunnettua valmentajaa keskenään.

– En tunne Babsia kovin hyvin. Pelasin myös Bob Hartleyn valmennuksessa, ja hänkin on todella vaativa kaveri niin kuin Sutterkin, joten olen saavuttanut menestystä tällaisten valmentajien kanssa. He haluavat joukkueensa voittavan. He vaativat pelaajilta lisää joka päivä eivätkä katso asioita sormien läpi. Sitä valmentajalta vaaditaan. Tästä tulee hauskaa.