Arizona Coyotesista potkut pidätyksensä jälkeisten uhkailujen vuoksi saanut Alex Galchenyuk on lähestynyt kirjeitse Scottsdalen poliisilaitosta pahoitellakseen sanomisiaan.

– Se miten toimin juotuani alkoholia ei edusta sitä, mitä todellisuudessa olen. Minun on otettava vastuu teoistani ja toivottavasti jonakin päivän pystyn osoittamaan olevani parempi ihminen, kuin mitä surullinen viime viikko antaa ymmärtää, Galchenyuk kirjoittaa.

– Se mitä te (poliisit) teette riskeeraamalla elämänne muiden auttamiseksi, on epäitsekästä ja sankarillista. Arvostan jokaista teistä ja aion työskennellä sen eteen, että jonakin päivän ansaitsen anteeksiantonne, NHL:n kesän 2012 kolmosvaraus toivoo.

NHL-pelaajille tarkoitettuun auttamisohjelmaan kirjautuva hyökkääjä lähestyi kirjeitse myös Coyotesia ja seuran faneja.

– Olen todella nolostunut ja pettynyt itseeni ja tunnen oloni kamalaksi kaikkien niiden puolesta, joiden luottamuksen olen pettänyt. Perheeni odotti minulta enemmän, Coyotes ja sen mahtavat fanit sekä urheat poliisit ansaitsevat parempaa, Galchenyuk pahoittelee.

– Tekoni ovat maksaneet minulle sen, mitä rakastan, eli mahdollisuuden pelata jääkiekkoa ammattilaisena. Odotin todella uutta elämää vaimoni kanssa Arizonassa. Kirjautumalla NHL:n auttamisohjelmaan toivon saavani apua varmistaakseni sen, ettei tekemäni virhe toistu enää koskaan.

Galchenyuk edusti viime kaudella Colorado Avalanchea ja sen farmiseura Colorado Eaglesiä.

Entinen superlupaus solmi vuoden sopimuksen Coyotesin kanssa vain vajaat kaksi viikkoa ennen pidätystään.